Обліпиха з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Обліпиха має цілющі властивості. Це не тільки смачна ягода, з якої готують напої та заготовки ан зиму, вона містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Її можна приготувати з цукром.
Всього кілька інгредієнтів - і у вас на столі смачне і корисне блюдо з обліпихи. Таке варення можна додавати в чай або ж в випічку. Замість коричневого цукру можна використовувати звичайний. Хочете дізнатися, як приготувати обліпиху з цукром на зиму? Тоді прочитайте цей рецепт.
- Обліпиха - 700 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Цукор коричневий - 500 грам
- Обкладинка - 1 штука
- Пектин - 1 Ст. Ложка
Обліпиху ретельно промийте під проточною водою, обсушити і обберіте з ягід гілочки. Помістіть її в скляну миску і розімніть товкачем.
Потім помістіть макуха в сито з дрібними дірочками і ретельно перетріть через нього обліпиху.
Помістіть протерту через сито обліпиху в каструльку або сотейник з товстим дном. Потім додайте до неї коричневий цукор. Ретельно розмішайте його.
Натріть цедру апельсина на тертці і вичавіть сік. Додайте їх в каструльку разом з паличкою кориці. Поставте каструльку на вогонь і млоїте масу близько семи хвилин.
В кінці приготування додайте в каструлю пектин і розмішайте. Розлийте масу по стерильним банками і закатати кришками. Зберігайте в холодильнику або підвалі.