Рецепт Обліпиха з цукром на зиму фото

Обліпиха з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Ягоди, Обліпиха
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Солодке, Заготовки, Варення

Обліпиха має цілющі властивості. Це не тільки смачна ягода, з якої готують напої та заготовки ан зиму, вона містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Її можна приготувати з цукром.

Всього кілька інгредієнтів - і у вас на столі смачне і корисне блюдо з обліпихи. Таке варення можна додавати в чай ​​або ж в випічку. Замість коричневого цукру можна використовувати звичайний. Хочете дізнатися, як приготувати обліпиху з цукром на зиму? Тоді прочитайте цей рецепт.

  • Обліпиха - 700 грам
  • Апельсин - 2 штуки
  • Цукор коричневий - 500 грам
  • Обкладинка - 1 штука
  • Пектин - 1 Ст. Ложка
обліпиха з цукром на зиму - фото крок 1
Обліпиху ретельно промийте під проточною водою, обсушити і обберіте з ягід гілочки. Помістіть її в скляну миску і розімніть товкачем.
обліпиха з цукром на зиму - фото крок 2
Потім помістіть макуха в сито з дрібними дірочками і ретельно перетріть через нього обліпиху.
обліпиха з цукром на зиму - фото крок 3
Помістіть протерту через сито обліпиху в каструльку або сотейник з товстим дном. Потім додайте до неї коричневий цукор. Ретельно розмішайте його.
обліпиха з цукром на зиму - фото крок 4
Натріть цедру апельсина на тертці і вичавіть сік. Додайте їх в каструльку разом з паличкою кориці. Поставте каструльку на вогонь і млоїте масу близько семи хвилин.
обліпиха з цукром на зиму - фото крок 5
В кінці приготування додайте в каструлю пектин і розмішайте. Розлийте масу по стерильним банками і закатати кришками. Зберігайте в холодильнику або підвалі.

Схожі рецепти