Обліпиха в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати обліпиху в духовці у вигляді лимонно-обліпихових печива. Приголомшливий смак цього печива стане відмінним доповненням до чашки какао.
Щоб приготувати обліпиху в духовці у вигляді печива, можна використовувати заморожені ягоди, але після відтавання посипте їх невеликою кількістю борошна (для вбирання вологи).
Перед подачею можна прикрасити ці ароматні обліпиховий печива цукровою пудрою.
- Вершкове масло - 75 грам (масло використовувати топлене масло в тих же пропорціях)
- Мигдалеве борошно - 220 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Ягоди обліпихи - 1 Ст. Ложка (терті або у вигляді соку)
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1
Змішайте масло і лимонний сік в мисці.
2
Додайте цукор, борошно, обліпиху, добре промиту терту шкірку лимона і сіль, перемішайте до повного змішування.
3
Охолодіть в холодильнику протягом 20 хвилин.
4
Розігрійте духовку до 200 градусів. Розкачайте тісто і наріжте його, використовуючи формочки для печива.
5
Випікайте близько 6 хвилин або до тих пір, поки краю не стануть коричневими.