Обліпиха протерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Обліпиха протерта з цукром в домашніх умовах завжди вдається терпкуватим, але зате скільки користі! Плюс у нас дерева обліпихи ростуть як прикраса, так що ягоди можна роздобути безкоштовно
Цей простий рецепт обліпихи протертою з цукром мені подобається в першу чергу своєю корисністю, в другу ж - своєю доступністю Адже навіть якщо поруч з вашим будинком і не росте це дивовижне дерево, покупка кілограма обліпихи вже точно не завдасть шкоди вашому сімейному бюджету, а ось така заготовка взимку здорово поправить стан змученого холодами організму, так що приступаємо до готування!
Як перетерти обліпиху з цукром:
1. Для початку все ягідки промиємо і переберемо на предмет дрібного сміття.
2. У блендері подрібнюємо підготовлені ягоди, і викладаємо їх в досить глибоку емальовану або пластикову миску.
3. Тепер додамо до ягідному пюре цукор, постійно помішуючи, і залишимо поки настоятися.
4. Якраз в цей час доречно зайнятися підготовкою банок для обліпихи. Для цього стерилізуємо тару, а капронові кришки прокип'ятити деякий час.
5. Поки баночки ще гарячі, перекладаємо в них нашу обліпиху (до цього моменту вона мала б уже пустити досить соку).
6. Зверху кожної банки накладаємо 1-2 ст. Ложки цукру, щоб верхній шар цукру залишався сухим.
От і все! Закриваємо підготовленої кришкою, і зберігаємо в темному і прохолодному місці хоч всю зиму! Головна особливість обліпихи протертою з цукром в домашніх умовах, - це те, що ви можете використовувати її як основу для всіляких соусів, напоїв та настоянок, як солодких, так і гірких. Вдалою готування!
- Обліпиха - 1 кілограм
- Цукор - 2 кілограма
Як перетерти обліпиху з цукром:
1. Для початку все ягідки промиємо і переберемо на предмет дрібного сміття.
2. У блендері подрібнюємо підготовлені ягоди, і викладаємо їх в досить глибоку емальовану або пластикову миску.
3. Тепер додамо до ягідному пюре цукор, постійно помішуючи, і залишимо поки настоятися.
4. Якраз в цей час доречно зайнятися підготовкою банок для обліпихи. Для цього стерилізуємо тару, а капронові кришки прокип'ятити деякий час.
5. Поки баночки ще гарячі, перекладаємо в них нашу обліпиху (до цього моменту вона мала б уже пустити досить соку).
6. Зверху кожної банки накладаємо 1-2 ст. Ложки цукру, щоб верхній шар цукру залишався сухим.
От і все! Закриваємо підготовленої кришкою, і зберігаємо в темному і прохолодному місці хоч всю зиму! Головна особливість обліпихи протертою з цукром в домашніх умовах, - це те, що ви можете використовувати її як основу для всіляких соусів, напоїв та настоянок, як солодких, так і гірких. Вдалою готування!