Густий суп з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати густий суп з сочевиці, - корисне, ситне і дуже незвичайне на смак блюдо, яке, до того ж, швидко і просто готується. Відмінна альтернатива звичним супів!
Такий рецепт приготування густого супу з сочевиці незвичайний за рахунок додавання грудинки. Та й саму сочевицю ми рідко використовуємо чомусь. Треба виправляти! До речі, готуючи густий суп з сочевиці в домашніх умовах, я зазвичай грудинку підсмажую на сухій сковороді, і додаю рум'яні шматочки вже в готовий суп-пюре. Але це вже на ваш розсуд!
- Бульйон - 2 L
- Сочевиця шліфована - 300 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Селера - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Грудинка копчена - 200 грам
- Мускатний горіх - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Всі овочі миємо й чистимо, а сочевицю, якщо вона увас не шліфується, попередньо замочіть на 4 години в гарячій воді.
2. Всі овочі дрібно шінкуем.Так вони швидше зваряться.
3. Бульйон ставимо на плиту, і як закипить, додаємо промиту сочевицю, і коли знову закипить - овочі.
4. Коли вже всі овочі будуть практично готові, закладаємо цибулю-порей і грудинку, нарізану середніми шматочками.
5. Солимо, перчим, додаємо приправи за смаком, і доводимо до готовності. Подрібнюємо в блендері, прикрашаємо зеленню - готово!