Французький суп з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогоднішній суп перенесе вас на деякий час до Франції, він густий, насичений за смаком завдяки великій кількості інгредієнтів. Для вас рецепт, як приготувати Французький суп з сочевиці.
Суп - це традиційне перша страва для обіду. Подавайте його гарячим, можна відразу після приготування. Суп легкий, з'їдається відразу, але він густий, тому ситний. Для нього використовується овочевий або м'ясний бульйон, а також бекон, тому він ароматний і смачний.
- Бекон - 115 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 2 штуки
- Цибуля-пориста - 1 штука
- Корінь селери - 0, 5 штуки
- Курячий бульйон - 6 склянок
- Сочевиця - 1 Склянка
- Червоний винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. Наріжте невеликими кубиками бекон. Поставте каструлю на вогонь і викладіть бекон.
2. Обсмажуйте бекон кілька хвилин, щоб витопити жир.
3. Наріжте цибулю і викладіть його до бекону, обсмажуйте 7-10 хвилин, додайте подрібнений часник і готуйте ще 1 хвилину.
4. Очистіть корінь селери і наріжте його невеликими кубиками. Наріжте кружечками або півкільцями моркву і цибулю-порей. Викладіть овочі в каструлю, перемішайте і готуйте 4-5 хвилин.
5. Промийте сочевицю і додайте її до овочів в каструлю, обсмажуйте 1-2 хвилини.
6. Залийте вміст каструлі бульйоном, додайте оцет, чебрець, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Доведіть вміст до кипіння і варіть на слабкому вогні півгодини.
7. Наріжте дрібно петрушку і викладіть в суп, доведіть до смаку спеціями.
8. Готовий супчик вимикайте і подавайте до столу з скибочкою білого хліба.