Французький гороховий суп
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт приготування французького горохового супу.
Гороховий суп є традиційною стравою багатьох країн Західної та Східної Європи. Особливо популярний в Німеччині, Франції та Нідерландах. Спробуйте приготувати цей чудовий французький гороховий суп рецепт якого описаний досить докладно в покрокових фотографіях.
- Горох - 1 кілограм
- Шинка - 1-2 штук (цілі кістки, не зламався із залишками м'яса на них)
- Морква - 4 штуки
- Картопля - 10 штук (невеликих)
- Селера - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Цибулина - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Свіжі трави - 1 штука (петрушка, шавлія, чебрець, орегано, листя селери.)
Зв'яжіть між собою зелень.
Замочіть горох, принаймні на 90 хвилин, або краще на ніч. Міняйте воду як тільки вона стає каламутною.
Злийте воду.
Почистити і нарізати моркву…
… селера…
… і картопля.
Чистий цибулю і Chesnok, На одну цибулину прикріпіть 2-а лаврові листки гвоздиками (його розрізані). І наріжте цибулю-порей.
Подрібніть часник.
У сотейнику в невеликій кількості масла обсмажити цибулю і цибулю-порей до м'якості.
Додайте нарізані овочі.
І перемішайте.
Влийте воду.
Промийте вимочений горох, процідити і…
… додайте в суп.
Додайте цибулю і шинку (якщо буде потрібно до розділіть шинку, але не ламайте кістку, так як кістковий мозок зіпсує смак). Додати зелень.
Додайте ще води, щоб овочі почали плавати. Встановіть середній вогонь, що б суп закипав довше. Знімайте пінку по мірі появи на поверхні. Коли вся пінка знята доведіть до кипіння і встановіть слабкий вогонь і кип'ятіть протягом 2-ух годин.
Дістаньте з супу цибулю і трави.
Потім, гомілкову кістку…
… і стегно.
Міксером (або ручним блендером) подрібніть овочі в супі.
Тепер приправити сіллю і перцем. Додайте трохи трав і перемішайте.
Розлийте по тарілках, додайте скибочки шинки і подавайте до столу.