Французький цибульний суп
(покроковий рецепт з фото)
Французький цибульний суп - ароматне і дуже смачна страва з лука, яловичого бульйону, приправлене білим хлібом і сиром. У суп ми також додамо спецій і трохи вина. Суп готується просто. Пробуйте!
Французький цибульний суп - класичне блюдо. Його обов'язково треба не тільки спробувати, але і приготувати. Смак у супу - неповторний. Суп, до речі, виходить бюджетним.
- Цибуля - 6 штук
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Яловичий бульйон - 8 склянок
- Біле сухе вино - 1/2 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець сушений - 1/4 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Французька булка - 1 штука
- Сир тертий - 1 Склянка
1. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. У велику каструлю влийте оливкова олія і включіть плиту на середній вогонь.
2. У каструлю з маслом викладете нарізану цибулю. За допомогою лопатки розподіліть його рівномірно по дну.
3. Зменшіть вогонь до середньо-повільного і обсмажуйте цибулю протягом півгодини, періодично помішуючи. Можна додати чайну ложку цукру, щоб прискорити процес карамелізації. Головне - НЕ спалити цибулю.
4. Часник очистіть і наріжте кубиками. Додайте до Карамелізовані цибулі. Перемішайте.
5. У каструлю додайте бульйон, перемішайте (важливо "відчепити" часник днища, використовуйте ложку), потім влийте вино і ще раз перемішайте.
6. Додайте в каструлю чебрець, лавровий лист, сіль і poperčite. Перемішайте. Варіть цибульний суп на повільному вогні протягом півгодини під прикритою кришкою.
7. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Суп розлийте по тарілках. У кожну викладіть по пару шматочків французького батона. Кожен шматочок батона присипте тертим сиром.
8. Прогрійте суп в духовці, поки сир не розтане. Потім витягніть, прикрасьте гілочкою петрушки і подавайте. Смачного!