Французький цибульний соус (вегетаріанський рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Цибулевий соус - це один з найпростіших і базових страв французької кухні. Можна зробити простий варіант або більш складний. Розповім, як приготувати французький цибулевий соус (вегетаріанський рецепт).
Соус виходить густим, тому його можна їсти ложкою або за допомогою чіпсів. Якщо хочете рідкий, тоді додайте більше рідини (води або овочевого бульйону). Соус краще подавайте теплим. Його прикрашають паприкою, зеленню, горішками та інше.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Кешью - 1 Склянка
- Харчові дріжджі - 2 чайних ложки (спеціальна спеція, яка використовується в вегетаріанської кухні)
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Паприка - За смаком
1. Очистіть цибулю і наріжте його дуже дрібно, розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть в неї цибулю, накрийте кришкою.
2. Обсмажуйте цибулю на середньому вогні близько 10 хвилин.
3. Збільште температуру, щоб википіла вся утворила рідина і цибуля придбав карамельний колір.
4. У сотейник викладіть сирі горіхи, залийте їх водою і відправте на вогонь, варіть після закипання 2 хвилини. Вимкніть вогонь і залиште горіхи в воді до охолодження.
5. Виловите горіхи з води за допомогою шумівки і перекладіть їх в блендер, додайте харчові дріжджі, соєвий соус, яблучний оцет, сіль, чорний мелений перець.
6. Влийте 1/3 склянки бульйону з горіхів і половину обсмаженого лука, збийте все до утворення пюре.
7. Змішайте утворилося однорідне пюре з залишилася цибулевої сумішшю, якщо суміш здається занадто густа, влийте ще води з відвару горіхів.
8. Викладіть соус в тарілку, прикрасьте його паприкою і рубаною петрушкою.