Французький цибульний суп з грінками
(покроковий рецепт з фото)
Хочете знати, що люблять їсти французи? Тоді записуйте рецепт традиційного першого страви - lukovogo суп. Він сподобається вам, навіть якщо ви не шанувальник ріпчастої цибулі. Пробуйте!
Лук дуже рідко буває зіркою страви, але без нього не обійтися. У цьому рецепті - це головний інгредієнт, навколо якого «танцюють» інші продукти. Грінки для нього можна підсмажити на сковороді і подати до страви або викласти прямо в тарілку.
- Цибуля - 930 грам
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Біле вино - 0, 5 склянки
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Жирні вершки - 2 склянки
- Чебрець - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Сир - 70 грам
- Петрушка - За смаком
1. Очистіть цибулю, розріжте його навпіл, а потім порізати тонкими скибочками.
2. Розтопити масло в каструлі, додайте в неї цибулю і цукор, накрийте кришкою і готуйте на маленькому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.
3. Зніміть кришку, збільште вогонь до середнього і готуйте ще 20-25 хвилин.
4. Додайте борошно і перемішайте, потім влийте вино і доведіть до кипіння.
5. Влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте 25 хвилин.
6. Додайте в каструлю вершки, подрібнений чебрець і готуйте ще кілька хвилин. Суп готовий!
7. Наріжте багет і викладіть його на деко, застелений пергаментним папером. Натріть сир і викладіть його на шматочки багета.
8. Поставте деко з багетами в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і запікайте поки сир не розплавився, а краю багета не обсмажити.
9. Налийте суп в тарілку, зверху викладіть сирний багет, посипати подрібненою петрушкою і негайно подавайте до столу. Смачного!