Рецепт Аджабсандал в жаровні фото

Аджабсандал в жаровні
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Нехай вас не відлякує складно промовлене назву блюда, адже аджапсандал - це неймовірно смачна страва кавказької кухні. За рахунок приготування на мангалі овочі набувають незвичайний смак!

Перед вами один з найпростіших рецептів приготування Аджапсандал на мангалі. Насправді варіацій цієї страви дуже багато, хтось подає закуску до столу холодної, а хтось віддає перевагу гарячий варіант. У другому випадку подрібнені овочі зі спеціями гасяться на повільному вогні 5-10 хвилин. Замість рослинного масла можна додавати вершкове (для м'якості страви). Хай щастить!

  • Баклажани - 3 штуки
  • Помідори - 4 штуки
  • Печериці - 10 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець болгарський - 3 штуки
  • Спеції - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
  • Оцет - За смаком
  • Зелень - 1 За смаком
Adzhapsandal жаровні - фото крок 1
Спершу ретельно промиваємо овочі та грибочки. Лук очищаємо від лушпиння.
Adzhapsandal жаровні - фото крок 2
Акуратно нанизуємо овочі та гриби на шампура. Розміщуємо шампура на мангал (під яким обов'язково повинні перебувати добре розігріті вугілля). Смажимо до готовності овочів.
Adzhapsandal жаровні - фото крок 3
Готові овочі опускаємо в холодну воду, щоб зняти з них шкірку. Потім вся м'якоть подрібнюється і з'єднується в глибокій тарілці з порізаним часником, маслом, гострими спеціями і посіченою зеленню. Перемішуємо і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти