Аджабсандал в жаровні
(покроковий рецепт з фото)
Нехай вас не відлякує складно промовлене назву блюда, адже аджапсандал - це неймовірно смачна страва кавказької кухні. За рахунок приготування на мангалі овочі набувають незвичайний смак!
Перед вами один з найпростіших рецептів приготування Аджапсандал на мангалі. Насправді варіацій цієї страви дуже багато, хтось подає закуску до столу холодної, а хтось віддає перевагу гарячий варіант. У другому випадку подрібнені овочі зі спеціями гасяться на повільному вогні 5-10 хвилин. Замість рослинного масла можна додавати вершкове (для м'якості страви). Хай щастить!
- Баклажани - 3 штуки
- Помідори - 4 штуки
- Печериці - 10 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Перець болгарський - 3 штуки
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Оцет - За смаком
- Зелень - 1 За смаком
Спершу ретельно промиваємо овочі та грибочки. Лук очищаємо від лушпиння.
Акуратно нанизуємо овочі та гриби на шампура. Розміщуємо шампура на мангал (під яким обов'язково повинні перебувати добре розігріті вугілля). Смажимо до готовності овочів.
Готові овочі опускаємо в холодну воду, щоб зняти з них шкірку. Потім вся м'якоть подрібнюється і з'єднується в глибокій тарілці з порізаним часником, маслом, гострими спеціями і посіченою зеленню. Перемішуємо і подаємо до столу. Смачного!