Рецепт Соус ткемалі на зиму фото

Соус ткемалі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Соуси , Соуси на зиму , Ткемалі
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Грузинський соус ткемалі готують на основі слив, додаючи пекучий перець, часник і пряні трави. Соус виходить кисло-солодким, з пікантним смаком і насиченим ароматом.

Опис приготування:

Як правило, для приготування соусу вибирають соковиту сливу з кислинкою, іноді, поєднують солодку сливу і кислу аличу. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак, але, класичний соус готують гострим. Пряні трави наповнюють соус насиченим ароматом. Можна використовувати готову суміш або ж підібрати трави на свій смак. З даної кількості інгредієнтів виходить 650 мл. Соусу.

  • Слива - 1 кілограм
  • Перець гострий - 1-2 штук
  • Часник - 8-10 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 3-4 чайних ложок
  • Петрушка - 1 пучок
  • М'ята - За смаком
  • Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
соус ткемалі на зиму - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
соус ткемалі на зиму - фото крок 2
З сливи видаляємо кісточки. Половинки сливи кладемо в каструлю.
соус ткемалі на зиму - фото крок 3
Додаємо сіль і цукор. Ставимо каструлю на вогонь. Щоб зливу швидко пустила сік її можна придавити.
соус ткемалі на зиму - фото крок 4
Я закінчую таз навколо 30-40 хвилин.
соус ткемалі на зиму - фото крок 5
Додаємо хмелі-сунелі.
соус ткемалі на зиму - фото крок 6
Петрушку і листочки м'яти нарізаємо і висипаємо в каструлю.
соус ткемалі на зиму - фото крок 7
Далі кладемо часник.
соус ткемалі на зиму - фото крок 8
Додаємо гострий перець і ставимо каструлю на вогонь. Готуємо 5 хвилин.
соус ткемалі на зиму - фото крок 9
Гарячий соус перемелює блендером до однорідної консистенції і повертаємо на вогонь. Кип'ятимо ще пару хвилин, безперервно помішуючи. Розкладаємо ткемалі по стерильним банкам. Закриваємо стерильними металевими кришками.
соус ткемалі на зиму - фото крок 10
Соус ткемалі готовий. Зберігаємо в прохолодному місці. Вдалих заготовок!

Схожі рецепти