Соус «ткемалі» з червоної сливи
(покроковий рецепт з фото)
Найвдаліше смакове поєднання до м'яса - це кисло-солодкий соус. І саме рецептом такого соусу я з радістю поділюся з вами сьогодні. Розповідаю, як приготувати соус "ткемалі" з червоної сливи.
Ароматний соус, який ми зробимо, допоможе перетворитися будь-якого м'ясної страви. Їм можна запастися про запас і зберігати в холодильнику. З пропорціями часнику і перцю в страві можете пограти: додайте більше, якщо хочете погостріше, чи менше, якщо вам потрібен солодкий соус. Колір приправи буде дуже красивим.
- Червона слива - 1 кілограм
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком

Зливи добре помийте, видаліть з них кісточки, очистіть їх від шкірки. Потім подрібніть плоди в блендері до однорідного стану.

Промийте петрушку, обсушити її. Потім дрібно наріжте. Часник почистіть і подрібніть.

Зливи влийте в ємність мультиварки. Увімкніть режим"Cуп", доведіть сливову масу до кипіння, а потім варіть її ще 5 хвилин, усипавши сіль, суміш перців і цукор. Далі додайте петрушку з часником і готуйте ще 10 хвилин.

Остудіть ткемалі, перелийте його в підготовлені заздалегідь банки. Зберігайте соус в холодильнику.