Рецепт Соус «ткемалі» з синіх слив фото

Соус «ткемалі» з синіх слив
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Соуси , Ткемалі
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 40 хв.

Що по-справжньому розкриває смак багатьох гарячих страв? Відповідь проста - соус. Саме він може підкреслити вигідні риси головного інгредієнта і вигідно доповнити його. Саме про такий рецепті я розповім.

Опис приготування:

Запишіть до себе в кулінарну книгу докладну інструкцію того, як приготувати соус"Ткемалі" з синіх слив. Не скажу, що він універсальний, але виразно підійде до птаха і м'яса. Ви навіть не очікуєте, наскільки цікаво стане"звучати" страва. Таким соусом можна запастися на зиму.

  • Слива синя - 1 кілограм
  • Перець солодкий червоний - 5 штук
  • Перець гіркий - 1 штука
  • Часник - 2 штуки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
соус
Зливи промийте та висушіть. Видаліть з них кісточки.
соус
Перець теж промийте. Кожен розділіть на 2-3 частини. Видаліть насіння і перетинки.
соус
Очистіть часник.
соус
Пропустіть всі ці інгредієнти через м'ясорубку. Додайте в масу цукор, мелений перець і сіль. Перемішайте все.
соус
Поставте соус на вогонь до закипання. Залиште його варитися протягом 15 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
соус
"Ткемалі" перелийте в підготовлені банки і закатати кришками. Остудіть і пробуйте. Приємною дегустації!

Схожі рецепти