Соус «ткемалі» з синіх слив
(покроковий рецепт з фото)
Що по-справжньому розкриває смак багатьох гарячих страв? Відповідь проста - соус. Саме він може підкреслити вигідні риси головного інгредієнта і вигідно доповнити його. Саме про такий рецепті я розповім.
Запишіть до себе в кулінарну книгу докладну інструкцію того, як приготувати соус "ткемалі" з синіх слив. Не скажу, що він універсальний, але виразно підійде до птаха і м'яса. Ви навіть не очікуєте, наскільки цікаво стане "звучати" страва. Таким соусом можна запастися на зиму.
- Слива синя - 1 кілограм
- Перець солодкий червоний - 5 штук
- Перець гіркий - 1 штука
- Часник - 2 штуки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
Зливи промийте та висушіть. Видаліть з них кісточки.
Перець теж промийте. Кожен розділіть на 2-3 частини. Видаліть насіння і перетинки.
Очистіть часник.
Пропустіть всі ці інгредієнти через м'ясорубку. Додайте в масу цукор, мелений перець і сіль. Перемішайте все.
Поставте соус на вогонь до закипання. Залиште його варитися протягом 15 хвилин на середньому вогні, помішуючи.