Рецепт Ікра з синіх фото

Ікра з синіх
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі, Баклажан, Помідор
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл, Новий рік
Заготовки

Не дивуйтеся назвою рецепта, ви точно знаєте це блюдо. Що, що, воно знайоме вам з дитинства та, думаю, ви його часто пробували. Тому ще раз прочитайте, як приготувати ікру з синенькі.

Насправді це всього лише баклажанная ікра. Думаю, ви розумієте звідки пішла назва. Рецептів її приготування існує багато. І я їла різні, але зупинилася саме на цій рецептурі. Вона виходить дуже насиченою за смаком, злегка гострої і, як я люблю, шматочками, а не кашоподібна.

  • Баклажан - 1 кілограм
  • Помідор - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 1 кілограм
  • Морква - 500 грам
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Гострий перець - 1 штука
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Приправи - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
ікра з синіх - фото крок 1
Баклажани помийте, чистий, наріжте кружальцями. Засипте їх сіллю і приберіть в друшляк. Залиште на 20 хвилин. Це дозволить прибрати гіркоту.
ікра з синіх - фото крок 2
Болгарський перець помийте, видаліть все насіння і плодоніжки. Наріжте його дрібними кубиками. Морква почистіть, помийте, натріть на крупній тертці.
ікра з синіх - фото крок 3
Помідори помийте і довільно наріжте. Подрібніть їх в пюре за допомогою блендера. Цибуля чистий, дрібно наріжте. Почистіть і подрібніть часник.
ікра з синіх - фото крок 4
Розігрійте рослинне масло на сковороді і обсмажте на ньому баклажани з двох сторін. Не шкодуйте масла, так як баклажани його активно вбирають при обсмажуванні.
ікра з синіх - фото крок 5
Потім обсмажити цибулю до м'якості і додайте до нього моркву. Перекладіть баклажани в каструлю і додайте до них частину обсмаженого лука з морквою. Тепер в сковороду додайте болгарський перець. Обсмажте овочі разом.
ікра з синіх - фото крок 6
Знову частина маси перекладіть в каструлю, а в сковороду додайте помідори, томатну пасту, подрібнений гострий перець, цукор. Готуйте до випаровування рідини.
ікра з синіх - фото крок 7
Потім все з сковороди перекладіть в каструлю до інших овочів. Гасіть блюдо на повільному вогні до готовності. Додайте улюблені приправи.
ікра з синіх - фото крок 8
Для 10 хвилин до готовності додайте в ікру подрібнений часник і петрушку. Перемішайте і дайте страві настоятися. Приємною дегустації!

Схожі рецепти