Ікра з синіх
(покроковий рецепт з фото)
Не дивуйтеся назвою рецепта, ви точно знаєте це блюдо. Що, що, воно знайоме вам з дитинства та, думаю, ви його часто пробували. Тому ще раз прочитайте, як приготувати ікру з синенькі.
Насправді це всього лише баклажанная ікра. Думаю, ви розумієте звідки пішла назва. Рецептів її приготування існує багато. І я їла різні, але зупинилася саме на цій рецептурі. Вона виходить дуже насиченою за смаком, злегка гострої і, як я люблю, шматочками, а не кашоподібна.
- Баклажан - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 кілограм
- Морква - 500 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Гострий перець - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Приправи - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Баклажани помийте, чистий, наріжте кружальцями. Засипте їх сіллю і приберіть в друшляк. Залиште на 20 хвилин. Це дозволить прибрати гіркоту.
Болгарський перець помийте, видаліть все насіння і плодоніжки. Наріжте його дрібними кубиками. Морква почистіть, помийте, натріть на крупній тертці.
Помідори помийте і довільно наріжте. Подрібніть їх в пюре за допомогою блендера. Цибуля чистий, дрібно наріжте. Почистіть і подрібніть часник.
Розігрійте рослинне масло на сковороді і обсмажте на ньому баклажани з двох сторін. Не шкодуйте масла, так як баклажани його активно вбирають при обсмажуванні.
Потім обсмажити цибулю до м'якості і додайте до нього моркву. Перекладіть баклажани в каструлю і додайте до них частину обсмаженого лука з морквою. Тепер в сковороду додайте болгарський перець. Обсмажте овочі разом.
Знову частина маси перекладіть в каструлю, а в сковороду додайте помідори, томатну пасту, подрібнений гострий перець, цукор. Готуйте до випаровування рідини.
Потім все з сковороди перекладіть в каструлю до інших овочів. Гасіть блюдо на повільному вогні до готовності. Додайте улюблені приправи.
Для 10 хвилин до готовності додайте в ікру подрібнений часник і петрушку. Перемішайте і дайте страві настоятися. Приємною дегустації!