Баклажанна ікра через м'ясорубку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна баклажанная ікра буде прекрасним доповненням до основної страви в зиязикай час, якщо ви заготовите її в домашніх умовах в літній сезон. Закуска вийде дуже смачною і соковитою!
Вихід баклажанної ікри із зазначених інгредієнтів - ємність об'ємом 400 мл. Якщо ви хочете приготувати більше закуски на зиму, то збільште в два-три рази кількість інгредієнтів за списком. Термін придатності ікри в прохолодному місці - 8 місяців. Подавайте її до м'яса, рибі або як самостійну закуску з хлібом.
- Баклажан - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 3 штуки (дрібні)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 6% - 2 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Помідори залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
Баклажани і болгарський перець промийте у воді, викладіть у форму і наколи ножем в декількох місцях. Овочі обов'язково потрібно проколоти, щоб вони не лопнули при термічній обробці. Розігрійте духовку до 200 градусів і помістіть в неї форму.
Запечіть овочі близько 30 хвилин, потім витягніть і злегка остудіть.
Помідори, запечені баклажани і перець очистіть від шкірки.
Пропустіть разом з очищеним і промитим ріпчастою цибулею через м'ясорубку.
Викладіть всю масу в ківш з антипригарним дном або в казан, додайте сіль і влийте рослинне масло.
Очистіть зубчики часнику і спресуйте в ємність. Помістіть ємність на плиту і прогрійте до кипіння, тушкуйте на мінімальному нагріві близько 3-4 хвилин, помішуючи час від часу. Вимкніть нагрів і втрутився столовий оцет.
Розкладіть закуску в гарячі стерилізовані банки і щільно закрийте. Дайте охолонути і перенесіть на зберігання.
Баклажаннаяікра через м'ясорубку на зиму повністю готова!