Кабачкова ікра через м'ясорубку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Перевірений роками рецепт смачної кабачкової ікри перед вами. Готується легко, можна закатати на зиму. Ікра виходить ніжною і густий. НЕ lenitesy, приготуйте! Взимку вся ікра буде з'їдена!
Смачна, з легкою кислинкою кабачкова ікра готується за цим рецептом досить просто. Правда часу піде забагато, але зате ікра вийде густий, її можна намазати на хліб. Зменшити час готування можна, для цього зцідіть сік з кабачків, коли перекрутити їх. В цьому випадку вам доведеться весь час стояти біля плити і постійно перемішувати ікру, інакше вона може почати пригорати, а м'якоть кабачків ще не приготується. Ось і вибирайте: заощадити півгодини часу чи ні. А ікра дійсно виходить смачною, не пошкодуєте про витрачений час. У підсумку виходить 3, 5 літра ікри.
- Кабачки - 3 кілограма (очищені)
- Морква - 10 штук (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 10 штук (середнього розміру)
- Помідори - 10 штук (середнього розміру)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9 % - 2 Ст. Ложки (можна, можливо 1 ложку, якщо не любите кислувату ікру)
- Сіль - 5 чайних ложок
Кабачки очищаємо від твердої шкірки і насіння. Потім прокрутимо їх через м'ясорубку. Можна відразу підставити друшляк, нехай зайвий сік з кабачків стікає.
Чистимо цибулю, нарізаємо його кубиками. Обсмажуємо цибулю на розігрітій олії до легкого золотистого кольору. Перекладаємо цибулю з сковороди в тарілку.
Чистим морковь, перекручуємо її через м'ясорубку. Обсмажуємо моркву хвилин 10-15, весь час помішуючи.
Перекручені кабачки викладаємо у велику каструлю, в якій будемо готувати ікру, додаємо обсмажені цибулю і моркву. Перекрутити через м'ясорубку помідори, додамо їх до кабачків. Солимо, додаємо томатну пасту. Перемішуємо і варимо приблизно 1, 5-2 годину. Час варіння залежить від кількості рідини в кабачках. Варимо на невеликому вогні, а то буде "плюватися" .
Коли ікра загусне, додамо до неї оцет. Можна додати також сухі або свіжі подрібнені трави: кріп, петрушку. Варимо ікру ще хвилин 15. Потім розкладаємо по стерилізованим банкам, прикриваємо кришками і стерилізуємо (для підстраховки): 0, 5 L. Банки - 10 хвилин, 1 L. - 20. Потім закочує і остиглі відправляємо в прохолодне місце зберігання. Хоча я, чесно кажучи, перед розкладкою в банки люблю її ще раз подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера.