Кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна кабачкова ікра, приготована з кабачків, томатів і моркви, з додаванням майонезу. В даному рецепті все овочі подрібнюються за допомогою м'ясорубки, що значно прискорює процес.
Повинен зізнатися, що це - один з кращих рецептів приготування кабачкової ікри з морквою через м'ясорубку, які я пробував. Овочі не смажаться, а гасяться на повільному вогні. Замість популярної в інших рецептах томатної пасти я використовував свіжі томати. І не прогадав! Ікра вийшла чудова!
- Кабачки - 3 кілограма
- Морква - 1, 5 кілограма
- Помідори - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
- Майонез - 200 грам (жирний)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1/4 склянки
- Оцет - 1, 5 чайних ложки
Всі овочі ретельно промийте, очистіть від шкірки і насіння, а потім крупно наріжте.
Тепер пропускаємо овочі через м'ясорубку.
Перекладаємо в глибоку ємність і ставимо на вогонь. Тушкуємо на середньому вогні.
Томати крупно наріжте.
Помідори натріть на крупній тертці, шкурку видаліть. Додайте м'якоть томатів до інших овочів.
Доведіть ікру до кипіння, потім зменшіть вогонь. Гасіть на повільному вогні приблизно 2, 5 годину, час від часу помішуючи. Потім додайте в ікру майонез, оцет, сіль і цукор. Перемішайте і тушкуйте ще 30 хвилин.
Якщо хочете пюреобразную ікру, скористайтеся занурювальним блендером і перетворите масу в однорідне пюре.
Готову ікру розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте кришками. Переверните банки, укутайте їх в ковдру до повного охолодження. Потім зберігайте в прохолодному місці. Смачного!