Рецепт Кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку фото

Кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Морква, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, Літні
Заготовки

Дуже смачна кабачкова ікра, приготована з кабачків, томатів і моркви, з додаванням майонезу. В даному рецепті все овочі подрібнюються за допомогою м'ясорубки, що значно прискорює процес.

Повинен зізнатися, що це - один з кращих рецептів приготування кабачкової ікри з морквою через м'ясорубку, які я пробував. Овочі не смажаться, а гасяться на повільному вогні. Замість популярної в інших рецептах томатної пасти я використовував свіжі томати. І не прогадав! Ікра вийшла чудова!

  • Кабачки - 3 кілограма
  • Морква - 1, 5 кілограма
  • Помідори - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
  • Майонез - 200 грам (жирний)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Оцет - 1, 5 чайних ложки
кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку - фото крок 1
Всі овочі ретельно промийте, очистіть від шкірки і насіння, а потім крупно наріжте.
кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку - фото крок 2
Тепер пропускаємо овочі через м'ясорубку.
кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку - фото крок 3
Перекладаємо в глибоку ємність і ставимо на вогонь. Тушкуємо на середньому вогні.
кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку - фото крок 4
Томати крупно наріжте.
кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку - фото крок 5
Помідори натріть на крупній тертці, шкурку видаліть. Додайте м'якоть томатів до інших овочів.
кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку - фото крок 6
Доведіть ікру до кипіння, потім зменшіть вогонь. Гасіть на повільному вогні приблизно 2, 5 годину, час від часу помішуючи. Потім додайте в ікру майонез, оцет, сіль і цукор. Перемішайте і тушкуйте ще 30 хвилин.
кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку - фото крок 7
Якщо хочете пюреобразную ікру, скористайтеся занурювальним блендером і перетворите масу в однорідне пюре.
кабачкова ікра з морквою через м'ясорубку - фото крок 8
Готову ікру розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте кришками. Переверните банки, укутайте їх в ковдру до повного охолодження. Потім зберігайте в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти