Рецепт Ікра з опеньків через м'ясорубку фото

Ікра з опеньків через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.

Грибна ікра має величезну кількість варіантів приготування. Новачкам я рекомендую саме цей рецепт. Швидкий, простий і з мінімальною кількістю інгредієнтів . Отже, приступимо!

Опис приготування:

Хоча ікра і не частий гість на столі, але таку баночку просто необхідно мати в холодильнику. Цей рецепт без додавання консервантів речовин, тому термін зберігання у неї невеликий.

  • Опеньки - 500 грам (свіжі або морожені)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
ікра з опеньків через м'ясорубку - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Якщо гриби у вас свіжі, то вам необхідно їх ретельно промити і відварити протягом 10 хвилин. Свіжоморожені гриби розморозити.
ікра з опеньків через м'ясорубку - фото крок 2
Лук почистіть і наріжте крупно.
ікра з опеньків через м'ясорубку - фото крок 3
У сотейнику або сковороді розігрійте олію і викладіть туди гриби і цибулю.
ікра з опеньків через м'ясорубку - фото крок 4
Обсмажте гриби з цибулею до готовності на малому вогні, постійно помішуючи.
ікра з опеньків через м'ясорубку - фото крок 5
Прокрутіть обсмажені гриби з цибулею через м'ясорубку з дрібними гратами.
ікра з опеньків через м'ясорубку - фото крок 6
В отриману масу додайте сіль, перець, подрібнений часник.
ікра з опеньків через м'ясорубку - фото крок 7
Перемішайте, поставте на середній вогонь і прогрівайте протягом 3-4 хвилин. Як тільки маса почне посилено"плюхається" зніміть з вогню.
ікра з опеньків через м'ясорубку - фото крок 8
Ікра готова. Подавайте з грінками. Смачного!

Схожі рецепти