Ікра з опеньків через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)
Грибна ікра має величезну кількість варіантів приготування. Новачкам я рекомендую саме цей рецепт. Швидкий, простий і з мінімальною кількістю інгредієнтів . Отже, приступимо!
Хоча ікра і не частий гість на столі, але таку баночку просто необхідно мати в холодильнику. Цей рецепт без додавання консервантів речовин, тому термін зберігання у неї невеликий.
- Опеньки - 500 грам (свіжі або морожені)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. Якщо гриби у вас свіжі, то вам необхідно їх ретельно промити і відварити протягом 10 хвилин. Свіжоморожені гриби розморозити.
Лук почистіть і наріжте крупно.
У сотейнику або сковороді розігрійте олію і викладіть туди гриби і цибулю.
Обсмажте гриби з цибулею до готовності на малому вогні, постійно помішуючи.
Прокрутіть обсмажені гриби з цибулею через м'ясорубку з дрібними гратами.
В отриману масу додайте сіль, перець, подрібнений часник.
Перемішайте, поставте на середній вогонь і прогрівайте протягом 3-4 хвилин. Як тільки маса почне посилено "плюхається" зніміть з вогню.
Ікра готова. Подавайте з грінками. Смачного!