Бурякова ікра через м'ясорубку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Бурякова ікра ідеально доповнить страви з м'яса і птиці. Її можна запропонувати у вигляді легкої закуски на святковий стіл або подати до звичайного вечері.
Буряк чудово поєднується з томатом, завдяки гострому перцю і часнику ікра набуває аромат і пікантний смак. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак. Я додаю невеличкий шматочок, щоб готова ікра вийшла злегка гострої, якщо любите пекучу закуску, кладіть гострий перець цілком.
- Буряк - 2-3 штук
- Томат - 200 мілілітрів
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Перець гострий - 1 частина
- Сіль - 2 щіпки
- Цукор - 2 щіпки
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Буряк варимо 30 хвилин.
Цибуля чистий, пропускаємо через м'ясорубку і злегка обсмажуємо на соняшниковій олії.
До цибулі додаємо подрібнений часник і гострий перець.
Вареную свеклу чистим, ріжемо крупно і пропускаємо через м'ясорубку.
Додаємо томат, сіль і цукор. Ікру готуємо під кришкою на малому вогні, періодично помішуючи. Через 10 хвилин киплячу ікру перекладаємо в стерильну банку і закочує.
Бурякова ікра готова. Смачного!