Баклажанна ікра в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Баклажаннаяікра в мультиварці готується дуже просто. Вам потрібно буде просто підготувати всі інгредієнти і по черзі їх додати в чашу мультиварки. Таке блюдо дуже смачне і корисне.
Якщо ви хочете знати, як приготувати баклажанну ікру в мультиварці, то просто прочитайте цей рецепт. Така закуска відмінно підійде для вечері або обіду. Її можна намазувати на білий свіжий хліб.
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Мультиварку виставте в режим "жарка" . Налийте в чашу оливкова олія. Можна використовувати будь-яку рослинну рафіновану олію. Лучок дрібно наріжте і обсмажте на протязі декількох хвилин до жовтуватого відтінку.
Болгарський перець вимийте і очистіть від насіння. Наріжте невеликими кубиками. Покладіть перець до цибулі, обсмажуйте п'ять хвилин постійно помішуючи, щоб овочі не підгоріли.
Морква вимийте і очистіть від шкірки, поскоблить гострим ножем. Натріть коренеплід на крупній тертці або наріжте соломкою. Додайте моркву до інших овочів, перемішайте інгредієнти дерев'яною або пластиковою лопаткою.
Баклажан очистіть від шкірки. Наріжте кубиками і помістіть в миску. Засипте сіллю і перемішайте. Дайте постояти хвилин десять, потім промийте. Таким чином ви позбавитеся від небажаної гіркоти в страві, яка характерна для цього овоча.
Тепер настала черга томатів. Якщо ви не хочете, щоб в ікрі вам траплялися шкурки від них, то перед тим, як додати помідори в мультиварку, зніміть з них шкірку. Для цього обдайте овочі окропом, тоді вона буде відходити максимально легко. Наріжте томати шматочками і помістіть в чашу мультиварки.
Тепер вам необхідно ретельно перемішати всі інгредієнти, посолити і поперчити їх за смаком. Ви можете додавати будь-які трави і спеції на свій розсуд. Встановіть програму "гасіння", готуйте ікру протягом години.
За двадцять хвилин до закінчення приготування додайте в ікру пропущений через прес часничок і томатну пасту. Гарненько все перемішайте і залиште доготовляє.