Ікра баклажанна
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати ікру баклажанну заморську? Тоді читайте мій рецепт. Складів і варіантів цієї страви так багато, що можна заплутатися у виборі. Може бути, вам сподобається мій? Читайте!
Цей вид заготовки роблять з запечених овочів, таких як: перець, морква, помідори, баклажани і деякі інші. Їх ми попередньо будемо запікати, тому вийде цікава текстура. Перемелюю ікру я досить сильно, але все-таки шматочки овочів залишаються. Виходить ідеальна закуска.
- Баклажан - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 5-6 штук
- Болгарський перець - 1-2 штук
- Каєнський перець - 0, 5 штуки (сушений)
- Петрушка - 1-2 штук (гілочка)
- Лимон - 0, 5 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Овочі крупно наріжте (крім помідорів), які необхідно почистити, і все промийте та висушіть. Розкладіть їх на пергамент на деку і збризніть маслом.
Запікайте овочі в духовці при 200 градусах 25 хвилин. Через 10 хвилин переверніть їх.
Зніміть жорсткі шкірки і перекладіть овочі в блендер. Подрібніть все в кашку.
Перекладіть ікру в каструлю. Додайте всі приправи і сіль. Перемішайте масу і доведіть її до кипіння.
В кінці додайте сік лимона і подрібнену зелень. Ікру швидко перемішайте.
Перекладіть баклажанну ікру в чисті банки. Закупорте їх кришками. Зберігайте в холодильнику. Приємною дегустації!