Рецепт Ікра баклажанна фото

Ікра баклажанна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки

Хочете дізнатися, як приготувати ікру баклажанну заморську? Тоді читайте мій рецепт. Складів і варіантів цієї страви так багато, що можна заплутатися у виборі. Може бути, вам сподобається мій? Читайте!

Цей вид заготовки роблять з запечених овочів, таких як: перець, морква, помідори, баклажани і деякі інші. Їх ми попередньо будемо запікати, тому вийде цікава текстура. Перемелюю ікру я досить сильно, але все-таки шматочки овочів залишаються. Виходить ідеальна закуска.

  • Баклажан - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідор - 5-6 штук
  • Болгарський перець - 1-2 штук
  • Каєнський перець - 0, 5 штуки (сушений)
  • Петрушка - 1-2 штук (гілочка)
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
ікра баклажанна - фото крок 1
Овочі крупно наріжте (крім помідорів), які необхідно почистити, і все промийте та висушіть. Розкладіть їх на пергамент на деку і збризніть маслом.
ікра баклажанна - фото крок 2
Запікайте овочі в духовці при 200 градусах 25 хвилин. Через 10 хвилин переверніть їх.
ікра баклажанна - фото крок 3
Зніміть жорсткі шкірки і перекладіть овочі в блендер. Подрібніть все в кашку.
ікра баклажанна - фото крок 4
Перекладіть ікру в каструлю. Додайте всі приправи і сіль. Перемішайте масу і доведіть її до кипіння.
ікра баклажанна - фото крок 5
В кінці додайте сік лимона і подрібнену зелень. Ікру швидко перемішайте.
ікра баклажанна - фото крок 6
Перекладіть баклажанну ікру в чисті банки. Закупорте їх кришками. Зберігайте в холодильнику. Приємною дегустації!

Схожі рецепти