Смажені огірки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Смажені огірки з грибами - оригінальна холодна закуска. Страва не дуже традиційне, але досить цікаве. Готується швидко і просто!
Ця закуска нагадує кабачки з грибами. І нічого дивного тут немає, адже це родинні овочі. Для різноманітності можна готувати і це блюдо. І що, що ви здивуєте гостей, я вам гарантую. Ці огірки можна їсти і відразу, але через добу їх смак розкриється набагато краще і повніше. Замість петрушки можна додати кінзу або кріп. Закуска підійде в пост і вегетаріанцям.
- Огірок свіжий - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - 4 грами
Підготуйте інгредієнти для приготування смаженого огірка з грибами.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в сковороду.
Печериці очистіть, помийте і наріжте. Додайте до цибулі.
Налийте соняшникову олію і обсмажуйте цибулю з грибами, періодично перемішуючи протягом 10 хвилин.
Викладіть смажену цибулю з печерицями в блендер. Додайте зубчик часнику і петрушку.
Збийте блендером до однорідної маси. Посоліть і поперчіть начинку для огірка.
Огірок помийте, висушіть і розріжте на дві частини вздовж. Видаліть насіння чайною ложкою.
Викладіть огірок в сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії і обсмажте з усіх боків.
Після перекладіть на тарілку.
Заповніть кожну половинку огірка начинкою.
Дайте їм трохи охолонути. Накрийте харчової плівкою і поставте в холод на добу.
Огірки наріжте шматочками і подавайте до столу на закуску. Смачного!