Солоні помідори з перцем
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті і смачні солоні помідори з перцем - прекрасне смакоту для святкового столу або для подачі в будні. Готується закуска з мінімуму інгредієнтів і зберігається в прохолодному місці.
Соковиті солоні помідори - незамінна закуска під чарочку біленької, під картопляне пюре, для запеченого м'яса або риби. Краще заготовити її в літній період і зберігати в холодильнику або підвалі після засолювання, щоб і в зиязикай час можна було насолодитися її смаком.
- Помідор - 1 кілограм
- Перець болгарський - 5-6 штук
- Селера - 4-5 штук (гілочок)
- Вода - 2 L
- Сіль - 4 Ст. Ложки (без гірки)
- Перець чорний горошок - 20 штук
- Часник - 2-3 зубчиків (по бажанню
)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте помідори в воді, викладіть їх в глибоку миску або ємність, таз, але не металевий.
Болгарський перець очистіть від насіння, зрізавши кришечки. Промийте і розріжте навпіл або на четвертинки.
Промийте гілочки селери і викладіть їх в ємність. Можна додати кілька гілочок або парасольок кропу для аромату.
Всипте сіль і горошини чорного перцю, за бажанням сіль можете розчинити у воді. Якщо будете додавати часник, то зробіть це на даному етапі, очистивши і промивши зубчики.
Влийте холодну воду, можна прямо з-під крана, якщо вона не іржава. Акуратно перемішайте все в ємності, щоб сіль розчинилася.
Накрийте вміст ємності тарілкою або блюдцем, перевернувши його дном верх. Встановіть на тарілку гніт у вигляді повної банки (2 L) або гантелей. Залиште в такому вигляді овочі на 3-4 дня. Через зазначений час процес бродіння вже почнеться і ви відчуєте знайомий кислуватий запах.
Після чого перемістіть всю конструкцію в прохолодне місце, акуратно перемішайте, знявши гніт, а потім поверніть його на місце. Настоюйте близько 2 тижнів, поки помідори не просоляться всередині. Через зазначений час можете зняти пробу.
Викладіть солоні помідори з перцем на тарілку і подайте до столу з картопляним гарніром, запеченим м'ясом або рибою.