Рецепт Помідори з морквою і перцем фото

Помідори з морквою і перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Рецепти сироїдіння
Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Пропорції вказані на 2 півлітрових баночки або 1 літрову. Вага помідорів може відрізнятися від мого, тут залежить від розміру томатів, чим вони дрібніші, тим щільніше вони укладаються в банки. Якщо закочує в трьох літрові бутлі, то можна використовувати і великі помідори.

Опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати відмінну заготовочкі на зиму - "Помідори з морквою і перцем" . Перш за все приділіть увагу підготовці банок і кришок, всі повинні бути вимито ретельно. Простерилизуйте над парою кожну банку або обдайте окропом. Проваріть пару хвилин кришки. Коли тара готова, можна приступати до консервуванні. Овочі очистіть, вимийте. Засукайте баночки методом"заливки" . Все легко, просто і смачно! хай щастить!

  • Морква - 0, 5 штуки
  • Болгарський перець - 0, 5 штуки
  • Помідори - 500 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець духмяний - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 4 штуки
  • Петрушка або кріп - 4 штуки (гілочки)
помідори з морквою і перцем - фото крок 1
1. Підготуйте стерильні банки і кришки. Вимийте ретельно овочі, зелень. Очистіть.
помідори з морквою і перцем - фото крок 2
2. Поріжте цибулю і моркву довільно. Я порізала цибулю півкільцями, морква кільцями. Покладіть на дно банки овочі, зелень, перець горошком чорний і запашний, по зубчику часнику.
помідори з морквою і перцем - фото крок 3
3. Кожен помідор проколіть зубочисткою в тому місці, де була плодоніжка. Покладіть щільно в банки, в вільні місця вставте соломки перцю солодкого, попередньо очищеного від насіння.
помідори з морквою і перцем - фото крок 4
4. Залийте окропом обережно банки, прикройте на 15 хвилин кришками. Після чого воду злийте за допомогою спеціальної пластикової кришки для консервації. У воду додайте сіль, цукор і доведіть до кипіння.
помідори з морквою і перцем - фото крок 5
5. У кожну банку влийте оцет по 0, 5 ст. L. З 0, 5 L. (по 1 ст. L. На літрову банку), залийте гарячим розсолом і закатати банки. Переверніть догори дном і залиште остигати. Після чого можна прибрати банки для зберігання в льох або комору.
помідори з морквою і перцем - фото крок 6
6. Смачного!

Схожі рецепти