Помідори з морквою і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Пропорції вказані на 2 півлітрових баночки або 1 літрову. Вага помідорів може відрізнятися від мого, тут залежить від розміру томатів, чим вони дрібніші, тим щільніше вони укладаються в банки. Якщо закочує в трьох літрові бутлі, то можна використовувати і великі помідори.
Отже, розповідаю, як приготувати відмінну заготовочкі на зиму - "помідори з морквою і перцем" . Перш за все приділіть увагу підготовці банок і кришок, всі повинні бути вимито ретельно. Простерилизуйте над парою кожну банку або обдайте окропом. Проваріть пару хвилин кришки. Коли тара готова, можна приступати до консервуванні. Овочі очистіть, вимийте. Засукайте баночки методом "заливки" . Все легко, просто і смачно! хай щастить!
- Морква - 0, 5 штуки
- Болгарський перець - 0, 5 штуки
- Помідори - 500 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець духмяний - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 4 штуки
- Петрушка або кріп - 4 штуки (гілочки)
1. Підготуйте стерильні банки і кришки. Вимийте ретельно овочі, зелень. Очистіть.
2. Поріжте цибулю і моркву довільно. Я порізала цибулю півкільцями, морква кільцями. Покладіть на дно банки овочі, зелень, перець горошком чорний і запашний, по зубчику часнику.
3. Кожен помідор проколіть зубочисткою в тому місці, де була плодоніжка. Покладіть щільно в банки, в вільні місця вставте соломки перцю солодкого, попередньо очищеного від насіння.
4. Залийте окропом обережно банки, прикройте на 15 хвилин кришками. Після чого воду злийте за допомогою спеціальної пластикової кришки для консервації. У воду додайте сіль, цукор і доведіть до кипіння.
5. У кожну банку влийте оцет по 0, 5 ст. L. З 0, 5 L. (по 1 ст. L. На літрову банку), залийте гарячим розсолом і закатати банки. Переверніть догори дном і залиште остигати. Після чого можна прибрати банки для зберігання в льох або комору.
6. Смачного!