Капуста на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Хрустка і смачна капуста на зиму в банках виручить будь-яку господарку. Готова закуска завжди буде у вас під рукою. Простий рецепт допоможе вам приготувати незабутню солону капусту для своїх рідних.
Для приготування капусти в банках на зиму знадобиться мінімальний набір спецій, а саме сіль, цукор і перець горошком для аромату. Капусту вибирайте щільну, білокачанну, осінніх сортів. Така капуста простоїть у вас в банках всю зиму і не потемніє.
- Капуста білокачанна - 1200 грам
- Морква - 1 штука
- Цукор - 10 грам
- Сіль - 15 грам
- Перець горошком - 3-5 штук
Підготуйте інгредієнти.
Зніміть пару верхніх листків з капусти, наріжте овоч тонкими смужками. Можна використовувати як гострий ніж, так і терку для капусти.
Змішайте в мисці капусту і моркву.
Всипте сіль, цукор, перець горошком, добре перемішайте і розітріть руками, щоб виступив сік.
Складіть капусту в банку, придавлюючи. Залиште на 2-3 дня на столі, прикривши кришкою. Капуста стане соковитою і почне бродити.
Переставте капусту в холодильник або льох, де вона буде зберігатися всю зиму.
Смачного!