Смачна маринована капуста на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Закуска з маринованого капусти стане прикрасою будь-якого столу. Її дуже легко приготувати і можна зберігати до самої весни. Гостро-солодка суміш послужить відмінною закускою, а також буде відмінно поєднуватися з простим гарніром. А ще така капуста вважається корисним дієтичним продуктом. Вдалого приготування!
Як приготувати смачну мариновану капусту на зиму, знають покоління жінок. Безперечним плюсом такої закуски є можливість зберігати її тривалий час. Або вже через добу в теплі можна сміливо ставити банку в холодильник, дати їй трохи охолонути - і подавати до столу! А приготування настільки просте, що впоратися може і новачок. Вдалою готування!
- Капуста білокачанна - 1 штука
- Морква середня - 1 штука
- Насіння селери - ½ Чайних ложок
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 70% - 1 Чайна ложка
- Огірок - 1 штука
У стерильну трилітрову банку опустіть спеції: перець, лавровий лист і насіння селери. Капусту нашаткуйте. Наріжте огірок і моркву тонкими пластинками. Рівномірно розподіліть овочі по банку, так буде смачніше. Насипте зверху сіль і цукор.
Далі потрібно закип'ятити воду і відразу ж залити її в банку, далі додайте чайну ложку оцтового розчину.
Гарненько закатати і покладіть в теплоізольоване темне місце, наприклад, загорніть в стару шубу / светр / дублянку. Взимку сміливо угощайтесь ласощами. Смачного!