Маринована капуста на зиму (дуже смачна)
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий і простий рецепт маринованої капусти на зиму дуже смачною і корисною - для вас! Готується блюдо буквально за півгодини, а взимку буде у вас дуже смачна заготівля! Спробуйте, не пошкодуєте!
Такий недорогий і нескладний спосіб заготівлі мені дуже подобається. Так що з радістю розповім, як зробити мариновану капусту на зиму дуже смачною! Це не складно, адже маринуватися вона буде вже в банку: не потрібно окремо варити маринад. Пропорції тут вказані на одну трилітрову банку. Якщо хочете зробити більше, збільшуйте кількість інгредієнтів. Хай щастить!
- Капуста - 1 штука
- Морква - 1 штука (або дві маленьких)
- Перець горошком - 4 штуки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцтова есенція 70% - 1 Чайна ложка
1. У трилітрову стерильну банку викладаємо все спеції, крім солі, цукру і оцту. Морквину ріжемо кружечками, капусту - середніми шматками.
2. Викладаємо капусту і моркву шарами до самого горлечка банки. Укладайте щільно: під впливом маринаду маса опаде. Зверху насипаємо сіль і цукор, наливаємо оцет.
3. Заливаємо окропом, закочує на зиму. Укутуємо в ковдру до повного охолодження! Взимку буде смачно!