Дуже смачна курка з гарніром
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, приготоване в духовці, виходить особливо соковитим і смачним, тому пропоную дізнатися, як приготувати дуже смачну курку з гарніром - блюдо, яким можна нагодувати всю сім'ю і гостей.
Незважаючи на те, що на приготування цієї страви у вас піде близько години, воно того варте: ніжна курка в поєднанні з ситної сочевицею і ароматними овочами є ідеальний варіант обіду. Таке блюдо можна приготувати в казані або вогнетривкому горщику, так воно буде смачнішим. Курча з гарніром можна подати і на святковий, і на буденний стіл, особливо, якщо приготувати до нього соус або смачну підливу.
- Вода - 375 грам
- Курча - 2 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Перець - 1 штука
- Помідори - 4-5 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Паприка - За смаком
- Базилік - За смаком
- Суміш спецій - За смаком( "італійські трави" )
- Сочевиця - 1 Склянка
1. Сочевицю промийте та відваріть до готовності на середньому вогні, трохи її посоливши. Обробити курку і викладіть у форму або сковорідку-гриль.
2. Обсмажте курку з двох сторін до золотистого кольору, після чого посоліть її і додайте спеції: паприка, базилік, італійські трави, червоний перець, суміш перців, подрібнений лавровий лист і інші за смаком.
3. Чи не втирайте спеції в м'ясо, а накрийте його харчовою плівкою і залиште на столі. Цибуля наріжте великими шматочками і обсмажте до злегка золотистого кольору. Моркву наріжте дрібними півкільцями і додайте до цибулі.
4. Додайте цукор і оцет, перемішайте, посоліть і накрийте кришкою. Перецьь і помідори наріжте кубиками, надішліть до цибулі з морквою, посоліть і готуйте ще 5 хвилин. Залийте окріп в казанок, щоб він прогрівся.
5. Вилийте воду і налийте 30 мл води. Додайте овочі, зверху викладіть готову сочевицю і розподіліть по ній шматочки вершкового масла.
6. М'ясо щільно викладіть цілими шматочками поверх сочевиці. Надішліть в розігріту духовку до готовності м'яса. Смачного!