Дуже смачна кутя
(покроковий рецепт з фото)
Кутя - це головне блюдо Святої Вечері, з нього покладено починати вечерю. Вона живильна і багата корисними речовинами, потрібними для виходу з поста. Користуйтеся рецептом, як приготувати смачну кутю.
Обов'язково виберіть очищену і шліфовану пшеницю, інша готується набагато довше і не така смачна.
У багатьох регіонах роблять рідку кутю, але спробуйте приготувати кутю за цим рецептом.
- Пшениця - 1 Склянка
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
- Мак - 100 грам
- Мед - За смаком
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Під холодною проточною водою помийте пшеницю кілька разів. Вода повинна стати прозорою. Викладіть в сито, щоб вода стекла.
2. Залийте пшеницю двома склянками води, закрийте кришкою і поставте на вогонь закипати. Після закипання додайте чайну ложку солі. Відварену крупу злийте в друшляк.
3. В мак залийте 70 мл води, накрийте кришкою і поставте на повільний вогонь. Коли вода вбралася в мак, додайте ще півсклянки води. Томіть його 30 хвилин, поки не випарується майже вся вода.
4. Волоські горіхи поріжте ножем. Відправте їх на сковороду з товстим дном, щоб вони трохи обсмажити. Потім перетріть горіхи руками, щоб відокремилася лушпиння.
5. Ізюм залийте окропом, щоб він запарився.
6. Коли мак запарился, перекладіть його в ступку, додайте трохи цукру і перетріть. Він повинен виділити макове молочко.
7. З'єднайте пшеничну крупу, мак, родзинки і горіхи, перемішайте. Додайте мед.
8. Перекладіть кутю в блюдо, прикрасьте зверху горіхами і родзинками і зустрічайте Різдво!