Рецепт Дуже смачна кутя фото

Дуже смачна кутя
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти , Крупи , Мак , Горіхи , Сухофрукти , Пшоно і пшениця , Ізюм
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Десерти , Кутя
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кутя - це головне блюдо Святої Вечері, з нього покладено починати вечерю. Вона живильна і багата корисними речовинами, потрібними для виходу з поста. Користуйтеся рецептом, як приготувати смачну кутю.

Опис приготування:

Обов'язково виберіть очищену і шліфовану пшеницю, інша готується набагато довше і не така смачна.

У багатьох регіонах роблять рідку кутю, але спробуйте приготувати кутю за цим рецептом.

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Ізюм - 100 грам
  • Горіхи - 100 грам
  • Мак - 100 грам
  • Мед - За смаком
  • Сіль - 1 Чайна ложка
дуже смачна кутя - фото крок 1
1. Під холодною проточною водою помийте пшеницю кілька разів. Вода повинна стати прозорою. Викладіть в сито, щоб вода стекла.
дуже смачна кутя - фото крок 2
2. Залийте пшеницю двома склянками води, закрийте кришкою і поставте на вогонь закипати. Після закипання додайте чайну ложку солі. Відварену крупу злийте в друшляк.
дуже смачна кутя - фото крок 3
3. В мак залийте 70 мл води, накрийте кришкою і поставте на повільний вогонь. Коли вода вбралася в мак, додайте ще півсклянки води. Томіть його 30 хвилин, поки не випарується майже вся вода.
дуже смачна кутя - фото крок 4
4. Волоські горіхи поріжте ножем. Відправте їх на сковороду з товстим дном, щоб вони трохи обсмажити. Потім перетріть горіхи руками, щоб відокремилася лушпиння.
дуже смачна кутя - фото крок 5
5. Ізюм залийте окропом, щоб він запарився.
дуже смачна кутя - фото крок 6
6. Коли мак запарился, перекладіть його в ступку, додайте трохи цукру і перетріть. Він повинен виділити макове молочко.
дуже смачна кутя - фото крок 7
7. З'єднайте пшеничну крупу, мак, родзинки і горіхи, перемішайте. Додайте мед.
дуже смачна кутя - фото крок 8
8. Перекладіть кутю в блюдо, прикрасьте зверху горіхами і родзинками і зустрічайте Різдво!

Схожі рецепти