Смачна маринована цвітна капуста
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите доповнювати основне блюдо пікантними домашніми закусками, тоді поспішаю поділитися з вами простим і дуже класним способом, як приготувати смачну мариновану кольорову капусту.
Сам процес займе у вас близько 20-25 хвилин, а готової капусточка буде вже через 12 годин. Пікантний маринад і легка нотка лимона - це приголомшливе поєднання, яке перетворить досить нудну кольорову капусту в чудову закуску. Вона прекрасно зберігається в холодильнику, так що сміливо можете робити відразу кілька баночок.
- Кольорова капуста - 1 штука (близько кілограма)
- Яблучний оцет - 220 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець горошок - 1 Чайна ложка
1. Цвітну капусту вимийте, обсушити і розділіть на суцвіття. У каструлі з'єднайте оцет, воду, сіль і поставте на вогонь.
2. Очистіть і подрібніть часник. Лимон вимийте і наріжте тонкими скибочками. На дно баночки викладіть пару скибочок лимона, кілька шматочків часнику і горошин перцю.
3. У киплячий маринад відправте суцвіття капусти і доведіть до повторного закипання. Після чого зніміть з вогню і розкладіть по банках, затока маринадом.
4. Зверху викладіть ще трохи лимона, залиште до повного охолодження, а після приберіть в холодильник. Уже через годин на 12 смачна маринована цвітна капуста в домашніх умовах буде готова.