Цвітна капуста смачна
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів і ідей, як приготувати кольорову капусту смачно, сьогодні навряд чи можна порахувати: цей овоч варять, смажать, запікають ... Цікаво, що її смак може змінюватися в залежності від інших інгредієнтів.
Як визначити, чи готова ваша капуста? Адже духовки у всіх різні, і хочеться, щоб все вийшло ідеально: допекли і не пригоріло. Так ось, запам'ятовуйте: ваша капуста готова тоді, коли вона стане як ніби рум'яної і м'якою (можна спробувати помацати її виделкою, наприклад). Я іноді додаю сир, тоді капуста перетворюється в чудову закуску на всі випадки життя. Рекомендую!
- Кольорова капуста - 1 штука (середнього розміру качан)
- Оливкова олія - За смаком (екстра вірджин)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Сир - За смаком (твердих сортів, тертий)
1
Насамперед поставте розігріватися духовку до 200 градусів.
2
Капусту очистіть від листя, помийте і розділіть на суцвіття, кожне з яких потім наріжте слайсами (0, 5-0, 7 см шириною).
3
Викладіть капусту в глибоку ємність. Додайте туди ж пару столових ложок оливкової олії. Щедро посоліть і поперчіть.
4
Акуратно руками перемішайте капусту таким чином, щоб масло з сіллю і перцем рівномірно розподілилося по всьому шматочках.
5
Деко для запікання застеліть пергаментним папером. На неї викладіть пластинки цвітної капусти. Залишки масла можна вилити зверху.
6
Запікайте в районі 25-30 хвилин, в середині готування один раз переверніть капусту на інший бік. За бажанням за пару хвилин до закінчення готування можна присипати капусту натертим сиром.