Смачна капуста з грибами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування капусти з грибами на зиму дуже простий. Не пошкодуйте часу на приготування цієї заготовки, вона ще не раз виручить вас взимку!
Рецепт приготування капусти з грибами на зиму в домашніх умовах дуже простий. Урізноманітнити класичний рецепт капусти з грибами на зиму ви завжди можете, додавши в нього інших овочів, наприклад перець і баклажани.
- Гриби - 2 кілограма (опеньки або печериці)
- Томатна паста - 300 грам
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 600 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (сіль, лавровий лист, чорний перець)
Лук пошінковать ножем.
Опеньки відварити в підсоленій воді. Якщо ви вирішите замінити опеньки печерицями, то їх можна відразу смажити. У глибоку сковорідку налити рослинне масло, коли сковорода нагріється, покладіть в неї цибулю і гриби (якщо це опеньки, то їх можна не різати, але печериці все ж краще трохи подрібнити).
Періодично помішуючи, обсмажувати суміш 5-7 хвилин.
Капусту добре вимити і пошінковать ножем.
Морква вимити, почистити і натерти на тертці.
У форму для гасіння покласти капусту і моркву, перемішати.
Коли гриби з цибулею підсмажаться, додаємо їх до моркви і капусти.
Потім додаємо томатну пасту, гарненько перемішуємо.
Додаємо сіль, перець, лаврушку, оцет, трохи соняшникової олії і води. Знову ретельно перемішуємо і закриваємо кришкою.
Тушкуємо суміш протягом 30-40 хвилин до готовності.
Банки простерилізувати, розкласти в них заготовку в гарячому вигляді, закатати стерильними кришками.