Маринована цибуля в банках на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися простим рецептом маринованої цибулі в банках на зиму. Я не великий любитель подібних закусок, але всі знайомі від такої закуски зазвичай без розуму. Так що порадуйте гостей закускою!
Цей рецепт приготування маринованої цибулі в банках на зиму дозволить вам зробити соковиту і смачну закуску. Я зазвичай подаю такий лук до м'ясних страв або додаю в салати, в чистому вигляді не наважуюся їсти, хоча це дуже корисно і смачно. Так що рекомендую і вам зробити таку заготовку, навіть якщо ви не відносите себе до любителів цибулі.
- Лук невеликий - 2 кілограма
- Цукор - 70 грам
- Сіль - 50 грам
- Оцет яблучний - 200 мілілітрів (можна замінити білим винним або звичайним 6 % оцтом)
- Вода - 1 літр
- Перець горошком - 10 штук
- Гвоздика - 2-3 штук
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Листя дуба - 2 штуки (можна не додавати або замінити листям смородини або вишні)
- Кріп - 1 За смаком
1. Лук перебираємо, чистий і PIME. У киплячій воді бланшируємо 3-4 хвилини, потім обдаємо холодною водою. Це прибере гіркота. Залишимо в друшляку, щоб стекла вода.
2. Зробимо маринад. У воду викладаємо подрібнений часник, листя лавра і дуба, гвоздику, перець, цукор і сіль. Доводимо до кипіння, додаємо подрібнений кріп і оцет. Перемішаємо і знімаємо з вогню.
3. У стерильні банки викладаємо цибулю, заливаємо гарячим маринадом. Загвинчуємо стерильними кришками.
4. Зберігаємо в перевернутому вигляді під ковдрою до повного охолодження, а потім переміщаємо банки в льох або в комору і зберігаємо до зими. Готово!