Маринована цибуля з буряком на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Маринована цибуля з буряком набуває красивого малиновий колір. І чим довше він маринується, тим більш насиченим стає його колір. Відмінна закуска до шашлику!
Якщо цибулини дрібні, залиште їх цілими, якщо великі - поріжте кільцями або на 4-6 частин. Складіть в банки, додайте тонко порізану буряк. Залийте маринадом. Засукайте. Готово!
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Буряк - 0, 3-0, 5 кілограма
- Вода - 1 Склянка
- Оцет 9% - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
Приготуємо все необхідне. Буряк і цибулю потрібно почистити і вимити.
Буряк потрібно порізати тонкими пластинками або соломкою. Лук залиште цілим, якщо не великий.
Складіть в банку цибулю, між ним - буряк.
Приготуйте маринад. Доведіть його до кипіння.
Залийте банки з цибулею маринадом, потім закатати. Переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.