Маринована цибуля для шашлику з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу поділитися з вами оригінальною ідеєю, як приготувати мариновану цибулю для шашлику з лимоном. Він стане чудовим доповненням до м'яса, а його смак, напевно, здивує навіть примхливих гурманів.
Дуже часто шашлик маринують відразу з цибулею. Потім хтось смажить його разом з м'ясом на вогні, хтось навіть викидає (що, що, буває й таке). Я ж хочу запропонувати вам зробити лук окремої закускою. У маринаді дуже важливо збалансувати смак. Зазвичай це роблять за рахунок цукру, але я рекомендую спробувати додати фініки. Смак виходить обладнаний!
- Фінік - 2 штуки
- Гірчичний - 1/2 чайних ложки
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 5 чайних ложок
- Сіль - За смаком
- Цибулина - 2 штуки
1. Очистіть цибулю і наріжте тонко.
2. Підготуйте всі інгредієнти для маринаду. Вичавіть сік з лимона. У фініків видаліть кісточки. Надішліть все в чашу блендера і подрібніть до однорідності. Додати сіль за смаком.
3. Викладіть цибулю в невелику баночку або зручний контейнер. Влийте маринад і залиште мінімум на 20 хвилин. За цей час потрібно кілька разів струсити баночку або акуратно перемішати цибулю. Найкраще залишити цибулю на пару годин, щоб він як слід просочився.