Рецепт Маринована цибуля для шашлику з лимоном фото

Маринована цибуля для шашлику з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Цибуля , Лимон , Червона цибуля
Вегетаріанське харчування
На швидку руку , На природу
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Я хочу поділитися з вами оригінальною ідеєю, як приготувати мариновану цибулю для шашлику з лимоном. Він стане чудовим доповненням до м'яса, а його смак, напевно, здивує навіть примхливих гурманів.

Опис приготування:

Дуже часто шашлик маринують відразу з цибулею. Потім хтось смажить його разом з м'ясом на вогні, хтось навіть викидає (що, що, буває й таке). Я ж хочу запропонувати вам зробити лук окремої закускою. У маринаді дуже важливо збалансувати смак. Зазвичай це роблять за рахунок цукру, але я рекомендую спробувати додати фініки. Смак виходить обладнаний!

  • Фінік - 2 штуки
  • Гірчичний - 1/2 чайних ложки
  • Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 5 чайних ложок
  • Сіль - За смаком
  • Цибулина - 2 штуки
маринована цибуля для шашлику з лимоном - фото крок 1
1. Очистіть цибулю і наріжте тонко.
маринована цибуля для шашлику з лимоном - фото крок 2
2. Підготуйте всі інгредієнти для маринаду. Вичавіть сік з лимона. У фініків видаліть кісточки. Надішліть все в чашу блендера і подрібніть до однорідності. Додати сіль за смаком.
маринована цибуля для шашлику з лимоном - фото крок 3
3. Викладіть цибулю в невелику баночку або зручний контейнер. Влийте маринад і залиште мінімум на 20 хвилин. За цей час потрібно кілька разів струсити баночку або акуратно перемішати цибулю. Найкраще залишити цибулю на пару годин, щоб він як слід просочився.

Схожі рецепти