Квашена капуста в банках
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна закуска, яка багата не тільки смаками, але і корисними вітамінами. Пропоную придивитися до цього нескладного варіанту, як приготувати квашену капусту в банках.
Перед вами, напевно, один з найпростіших рецептів квашеної капусти з мінімумом інгредієнтів. Далі ви можете експериментувати, додаючи для аромату запашний перець і лавровий лист. Така закуска чудово зберігається в підвалі або холодильнику, так що не бійтеся робити великі порції.
- Капуста - 1 штука (коб)
- Морква - 4 штуки
- Часник - 6-8 зубчиків
- Сіль - 3 чайних ложки
1. Спершу очистіть капусту від верхнього листя і наріжте. Зробити це можна і руками, і на спеціальній тертці. Зручно шинкувати її прямо на стіл або в великий тазик, наприклад.
2. Очистіть часник і морква.
3. Морква можна нарізати ножем на дуже тонкі брусочки або натерти на крупній тертці.
4. Часник пропустіть через прес або подрібніть.
5. По-перше ласка, додайте сіль капусту.
6. І ретельно пам'ятаєте її руками, щоб вона пустила сік. Після додайте моркву, часник і ретельно перемішайте.
7. Підготуйте чисті і сухі баночки. Заповніть їх капустою, щільно притискаючи ложкою або руками. Влийте трохи холодної води, щоб вона покрила капусту. Накрийте чистою марлею і залиште на 2-3 дня на підвіконні (постарайтеся, щоб на неї не потрапляли прямі сонячні промені). Після можна прибрати днів на 7-10 в холодильник або підвал.
8. Готову капусту перед подачею можна заправити рослинним маслом, доповнити цибулькою або подавати до столу без нічого. Смачного!