Печиво на кефірі і маргарині
(покроковий рецепт з фото)
Це печиво відмінно підійде для сніданку або полудня. Воно чудово поєднується з чаєм, кава, молоком та іншими напоями. Дуже всім рекомендую!
Кефір змішуємо з цукром, погашеної содою і збитими яйцями. Все разом збиваємо. Додаємо розтоплений маргарин, перемішуємо, потроху додаємо борошно. Заважати тісто. Невелику частину загортаємо в плівку і прибираємо в морозильник. Час, що залишився ділимо на 2 частини і розкладаємо на деко. Змащуємо варенням або джемом і трьом зверху відкладене тісто. Випікаємо при 180 градусах до рум'яного кольору. Смачного!
- Кефір - 2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Маргарин - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1 кілограм
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Варення - За смаком
Змішуємо кефір, цукор і погашену оцтом соду. Збиваємо міксером яйця і додаємо до кефіру. Все разом збиваємо міксером.
Розтоплюємо маргарин і додаємо до кефіру. Потім починаємо потроху вводити борошно. Воно повинно вийти некрутим і пластичним.
Від тесту відокремлюємо невелику частину (приблизно 1/6), загортаємо в плівку і прибираємо в морозильник. Частину ділимо на 2 частини, кожну розкладаємо на деко, змащений маслом, і рівномірно там розподіляємо.
Змащуємо тісто варенням або джемом. Воно повинно бути досить густе і не повинно сильно розтікатися.
Потім дістаємо з морозилки тісто, трьом на тертці і посипаємо варення. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди випікатися. Випікаємо до рум'янцю. У мене вийшло приблизно 25-30 хвилин.