Мариновані мідії
(покроковий рецепт з фото)
Такі морепродукти можна подавати як окрему страву і використовувати для салату. Блюдо дуже поживне і є справжнім джерелом вітамінів. Дивіться, як приготувати мариновані мідії.
Для приготування маринованих мідій не потрібні, крім самого морепродукту, особливі інгредієнти. Отримувані після маринування мідії відрізняються тонким смаком, наповнені ароматом спецій. Безсумнівно, будуть оцінені за святковим столом як закуска. Додаючи їх в салат, отримаєте повноцінне і красиве блюдо. З огляду на простоту і швидкість приготування, обов'язково зверніть на рецепт увагу, додайте в свою кулінарну книгу. Рекомендую.
- Мідії - 300 грам
- Вода - 1 Склянка
- Оцет 9% - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний горошком - 3-4 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1. Дістаньте мідії і розморозити їх, якщо використовуєте морожені. Для цього налийте в каструлю води, нагрійте до кипіння. Залийте мідії рідиною. Залиште на 10 хвилин настоятися. Злийте воду.
2. Приступите до приготування маринаду. Налийте в каструлю води, доведіть до кипіння. Додайте лавровий лист, перець, посоліть і всипте цукор. Прокип'ятіть хвилину, вимкніть вогонь і додайте оцет.
3. Складіть мідії в ємність для маринування. Для цього підійде банку або спеціальний контейнер. Залийте морепродукт маринадом.
4. Зверху маринаду налийте трохи олії. Накрийте кришку. Дайте продукту можливість охолонути. Усе, мідії мариновані готові. Можна подавати як закуску або додавати в салати. Смачного.