Смажені мідії
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смажених мідій з білим вином, вершковим маслом, петрушкою, часником і копченої паприкою.
Ця незвичайна закуска буде мати неймовірний успіх на святі.
- Мідій - 900 грам
- Вершкового масла - 4 Ст. Ложки
- Жменю петрушки - 1 штука
- Часнику - 1 зубчик
- Перець - 4 щіпки
1. Очистити мідії. Викласти їх у велику миску з дуже холодною водою і дати постояти протягом 10 хвилин. Це дозволить позбутися від піску. Потім брати мідії по одній і промивати під проточною водою. Викинути все мідії з потрісканими і не повністю закритими раковинами. Нагріти вино в середній каструлі. Додати мідії і варити на сильному вогні, поки вони не відкриються. Це займає приблизно від 3 до 6 хвилин.
2. Після відкриття мідій дати їм охолонути. Рідина зарезервувати для іншого використання. Пропустити часник через прес. Змішати вершкове масло, подрібнену петрушку, часник, копчену паприку і сіль за смаком в невеликій мисці. Викласти суміш у кожну Мідію, викласти їх на лоток і поставити в холодильнику до тих пір, пока масло не затвердеет.
3. Розігріти гриль або духовку до 260 градусів, якщо у вас немає гриля. Смажити мідій до тих пір, поки масло почне пузиритися, близько 2 хвилин (або 4 хвилин в духовці).
4. Відразу ж подавати мідії з скибочками хрусткого хліба або картоплею фрі.