Мідії мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шанувальник морепродуктів, рекомендую звернути увагу на цей нескладний, але дуже апетитний і оригінальний варіант, як приготувати мідії мариновані. Неймовірно смачно, спробуйте!
Цей рецепт цікавий тим, що виходить неймовірно пікантна закуска, а сам процес готування досить простий. Для маринаду ви можете використовувати абсолютно будь-які спеції або зелень, які вам до душі. Подавати до столу можна вже години через 4, але можна залишити в холодильнику і на ніч.
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Мідії - 1 кілограм (в стулках)
- Біле сухе вино - 200 мілілітрів
- Рисовий оцет - 50 мілілітрів
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, зелень - За смаком
1
Розігрійте ложку рослинної олії і додайте подрібнену цибулю. Обсмажте до м'якості на середньому вогні, помішуючи.
2
Додайте часник і імбир, продовжуйте обсмажувати.
3
В окремому сотейнику розігрійте масло, що залишилося. Викладіть мідії. Томіть буквально хвилину, після влийте вино і залиште хвилини на 3 під кришкою, щоб стулки відкрилися.
4
Трохи остудіть, акуратно дістаньте мідії із стулок (вони, що не відкрились, викидаємо! ). Викладіть в глибоку миску, додайте обсмажену з часником і імбиром цибулю і рідина з сотейника.
5
Додайте оцет, соєвий соус, сік лимона. Можна додати трохи гострого соусу, а також насіння фенхелю для аромату. Все ретельно перемішайте.
6
За бажанням додайте зелень, а також сіль і перець. Перекладіть в баночку або зручний контейнер і приберіть в холодильник годинки на 4.