Рецепт Мідії мариновані фото

Мідії мариновані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Якщо ви шанувальник морепродуктів, рекомендую звернути увагу на цей нескладний, але дуже апетитний і оригінальний варіант, як приготувати мідії мариновані. Неймовірно смачно, спробуйте!

Опис приготування:

Цей рецепт цікавий тим, що виходить неймовірно пікантна закуска, а сам процес готування досить простий. Для маринаду ви можете використовувати абсолютно будь-які спеції або зелень, які вам до душі. Подавати до столу можна вже години через 4, але можна залишити в холодильнику і на ніч.

  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Мідії - 1 кілограм (в стулках)
  • Біле сухе вино - 200 мілілітрів
  • Рисовий оцет - 50 мілілітрів
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець, зелень - За смаком
1
Розігрійте ложку рослинної олії і додайте подрібнену цибулю. Обсмажте до м'якості на середньому вогні, помішуючи.
2
Додайте часник і імбир, продовжуйте обсмажувати.
3
В окремому сотейнику розігрійте масло, що залишилося. Викладіть мідії. Томіть буквально хвилину, після влийте вино і залиште хвилини на 3 під кришкою, щоб стулки відкрилися.
4
Трохи остудіть, акуратно дістаньте мідії із стулок (вони, що не відкрились, викидаємо! ). Викладіть в глибоку миску, додайте обсмажену з часником і імбиром цибулю і рідина з сотейника.
5
Додайте оцет, соєвий соус, сік лимона. Можна додати трохи гострого соусу, а також насіння фенхелю для аромату. Все ретельно перемішайте.
6
За бажанням додайте зелень, а також сіль і перець. Перекладіть в баночку або зручний контейнер і приберіть в холодильник годинки на 4.

Схожі рецепти