Рецепт Мідії в духовці фото

Мідії в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Гриби, Печериці, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви задумали приготувати оригінальне блюдо з морепродуктами, то дивіться, як приготувати мідії в духовці. До страви готується ароматний грибний соус з сиром пармезан і російським. Дуже смачно!


Процес приготування нескладний, але результат виходить відмінним. Мідія на мушлі не просто запікається в духовці, а доповнюється грибним соусом. Аромат грибів і розплавленого сиру, спецій просочують м'ясо мідії. Утворений сік затримується в мушлі і робить м'ясо мідії соковитим і апетитним. У духовці страва знаходиться тільки 15 хвилин. Цього цілком достатньо, щоб воно повністю приготувалося.

  • Мідії - 1 кілограм
  • Печериці - 500 грам
  • Сир російський - 150 грам
  • Сир пармезан - 50 грам
  • Крем - 50 грам
  • Часник - 20 грам
  • Чорний перець - 2 грами
  • Базилік сушений - За смаком
мідії в духовці - фото крок 1
1. Перед тим, як приготувати мідії в духовці, помийте їх. Якщо заморожені, то необхідно розморозити і акуратно помийте, щоб не пошкодити черепашку.
мідії в духовці - фото крок 2
2. Помийте шампіньйони. Промокніть їх від зайвої вологи. Потім візьміть крупну тертку і натріть.
мідії в духовці - фото крок 3
3. Для соусу натріть на тертці два види твердого сиру, кілька зубчиків часнику. Додайте до натертим грибам.
мідії в духовці - фото крок 4
4. Потім до тертим грибам, сиру і часнику додайте спеції, сметану. Ретельно перемішайте всі компоненти до повної однорідності.
мідії в духовці - фото крок 5
5. Розкладіть черепашки з мідіями на деко. Потім акуратно зверху покладіть по чайній ложці соусу в кожну черепашку. Ставте їх максимально рівно, щоб сік не витікав на деко. Розігрійте духовку до 220 градусів. Поставте деко з мідіями в духовку на 15 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте з духовки. Блюдо готово. Смачного.

Схожі рецепти