Мідії в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви задумали приготувати оригінальне блюдо з морепродуктами, то дивіться, як приготувати мідії в духовці. До страви готується ароматний грибний соус з сиром пармезан і російським. Дуже смачно!
Процес приготування нескладний, але результат виходить відмінним. Мідія на мушлі не просто запікається в духовці, а доповнюється грибним соусом. Аромат грибів і розплавленого сиру, спецій просочують м'ясо мідії. Утворений сік затримується в мушлі і робить м'ясо мідії соковитим і апетитним. У духовці страва знаходиться тільки 15 хвилин. Цього цілком достатньо, щоб воно повністю приготувалося.
- Мідії - 1 кілограм
- Печериці - 500 грам
- Сир російський - 150 грам
- Сир пармезан - 50 грам
- Крем - 50 грам
- Часник - 20 грам
- Чорний перець - 2 грами
- Базилік сушений - За смаком
1. Перед тим, як приготувати мідії в духовці, помийте їх. Якщо заморожені, то необхідно розморозити і акуратно помийте, щоб не пошкодити черепашку.
2. Помийте шампіньйони. Промокніть їх від зайвої вологи. Потім візьміть крупну тертку і натріть.
3. Для соусу натріть на тертці два види твердого сиру, кілька зубчиків часнику. Додайте до натертим грибам.
4. Потім до тертим грибам, сиру і часнику додайте спеції, сметану. Ретельно перемішайте всі компоненти до повної однорідності.
5. Розкладіть черепашки з мідіями на деко. Потім акуратно зверху покладіть по чайній ложці соусу в кожну черепашку. Ставте їх максимально рівно, щоб сік не витікав на деко. Розігрійте духовку до 220 градусів. Поставте деко з мідіями в духовку на 15 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте з духовки. Блюдо готово. Смачного.