Чанахи з баранини в каструлі
(покроковий рецепт з фото)
Кавказська кухня - це завжди дуже ситно і насичено, наприклад, таке чудове блюдо, як чанахи. Воно готується на основі баранини і овочів, які гасяться разом в каструлі. Рекомендую!
Приготуємо чанахи з баранини в каструлі в домашніх умовах. Готується блюдо елементарно. У каструлю складаємо порізану баранину, а зверху викладаємо шарами овочі: цибуля, морква, баклажани, помідори, перець, картопля, зелень і часник. Закриваємо кришкою, ставимо на сильний вогонь і чекаємо поки овочі пустять сік, тоді зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо 2 години під кришкою. Хай щастить!
- Баранина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 5 штук
- Морква - 3 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 5-6 штук
- Перець болгарський - 2 штуки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Зелень - 1 За смаком (петрушка, Braai)
- Сіль і перець - 1 За смаком
Баранину нарізаємо кубиками і складаємо в каструлю.
Півкільцями нарізаємо ріпчасту цибулю, кладемо зверху на м'ясо.
Тонкими скибочками ріжемо морква, викладаємо на цибулю.
Баклажани нарізаємо кубиками, кладемо в каструлю.
Довільно нарізаємо помідори, помістимо іхсверху.
Тепер шар порізаного довільно перцю.
Картоплю нарізаємо кубиками, викладаємо зверху на перець. Між усіма верствами можна додавати трохи солі.
Подрібнюємо всю зелень і часник, висипаємо на картоплю. Накриваємо каструлю кришкою, ставимо на великий вогонь. Чекаємо поки забулькало рідина, це означає, що овочі почали давати сік. Зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо блюдо, близько 2-х годин.
Через 2 години готові!
Смачного!