Чанахи з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Особливістю цього грузинського блюдо є те, що його готують виключно в горщиках, а з м'яса використовують в основному баранину, ну а в цілому блюдо виходить дуже смачне і неймовірно ситне.
Цей рецепт приготування чанахи з баранини для мене справжня знахідка, по перше, тому що я обожнюю грузинську кухню, а по-друге, тому що це блюдо робиться в горщиках, а готувати в них дуже легко і просто. Я думаю, ароматне чанахи має сподобатися і вам, адже в його складі є не тільки м'ясо, але також дуже багато свіжих овочів. На мій погляд, це відмінне поєднання, принаймні, в моїй родині всі без винятку люблять це блюдо, тому для них я досить часто готую чанахи з баранини в домашніх умовах.
- Баранина - 600-650 грам (м'якоть на ребрах)
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Зелень свіжа - 80-100 грам (петрушка, Braai)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, перець червоний мелений, хміль-сунелі, аджика сушена)
- Сіль - За смаком
Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти: м'ясо нарізаємо невеликими кубиками, баклажан і картопля очищаємо від шкірки і також ріжемо на кубики, цибуля подрібнюємо, а морква нарізаємо соломкою.
Помідори бланшируємо (обдаємо окропом) і очищаємо від шкірки, подрібнюємо м'якоть в блендері до стану порі.
Промиваємо та нарізаємо дрібно свіжу зелень.
Тепер беремо горщики (у мене 6 штучок) і викладаємо на їх дно нарізане м'ясо.
Потім кубики картоплі і баклажана.
Потім йде ріпчасту цибулю і моркву, тепер слід все посолити і приправити спеціями.
Наверх викладаємо подрібнені помідори.
І пропущений через прес часник.
Далі розливаємо по горщикам окріп, накриваємо їх кришками і ставимо горщики в розігріту до 300 градусів духовку. Як тільки рідина в них закипить, зменшуємо температуру до 180-200 градусів і готуємо чанахи 50-60 хвилин, якщо баранина молода, або про 2 годин, якщо ні.
Для 15-20 хвилин до готовності в горщики необхідно додати подрібнену зелень і продовжить підготовку.
Подаємо чанахи прямо в горщиках, так і їсти смачніше і виглядає блюдо нарядней. Приємного всім апетиту!