Чанахи з баранини по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Хочу познайомити вас з класичним рецептом чанах з баранини по-грузинськи, - це таке грузинське блюдо з м'яса, дуже ароматне, смачне і ситне! До того ж, готувати дуже просто, хоч і довго!
Як вид, незважаючи на те, що готуються чанахи з баранини по-грузинськи в домашніх умов дві години, по суті це нічого не означає. Адже варто тільки запастися хорошим казаном або гусятницю з кришкою, викласти інгредієнти і забути про страву на годину. Потім додати соус, а далі можна займатися своїми справами. В цьому, як мені здається, - секрет популярності цього рецепта приготування чанахи з баранини по-грузинськи! Спробуйте і ви!
- Баранина - 1.5 кілограма
- Помідори - 1 кілограм
- Баклажани - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Вершкове масло - 200 грам
- Braai - 300 грам(3 пучка)
- Часник - 1 штука
- Спеції - За смаком
1. Картоплю ріжемо скибочками, цибуля - півкільцями. Викладаємо на дно казанка, додамо спеції за смаком, добре вимішуємо руками.
2. Тепер ріжемо м'ясо середніми шматочками, викладаємо поверх картоплі. За бажанням солимо і перчимо.
3. Баклажани ріжемо кружальцями або скибочками, викладаємо поверх м'яса. Далі - масло нарізаємо шматочками і викладаємо поверх баклажан. Закриваємо казан кришкою і відправимо в добре розігріту духовку на годину.
4. Поки що зробимо томатний соус. Для цього помідори разом з очищеним часником збиваємо в блендері до стану пюре. По бажанню - додамо спеції, сіль і перець. Спустя час, блюдо дістаємо з духовки, поливаємо соусом і відправимо гаситися ще на годину.
5. Ось така краса у нас виходить! Приємного вам апетиту!