Чанахи з баранини в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як я роблю чанахи з баранини в горщиках в домашніх умовах. Звичайно, рецепти цієї страви можуть відрізнятися, але у мене завжди виходить смачно, тому раджу спробувати!
Звичайно ж, мій рецепт не претендує на звання класичного рецепту чанахи з баранини в горщиках, я навіть в цьому впевнена, адже це національне блюдо, а всі національні страви мають який-небудь секрет. І звичайно ж, цим самим секретним інгредієнтом діляться дуже неохоче і рідко. Тому я буду тільки рада, якщо ви поділитеся зі мною своїми способами готування оригінального блюда, а я ж пропоную поки що дізнатися, як зробити чанахи з баранини в горщиках в, так скажемо, адаптованої версії!
- Баранина - 600 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Баклажани - 2 штуки (або один великий)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Томати - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Спеції - За смаком
1. М'ясо ріжемо кубиками, і поміщаємо на дно горщиків. Можна капнути трохи масла. Солимо і перчимо, як годиться.
2. Наверх викладаємо картоплю і баклажани. Обидва інгредієнта очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. Теж трохи солимо.
3. Тепер викладаємо морквину соломкою і всілякі спеції. Раджу хмелі-сунелі і суміш перців.
4. Томати обшпарюємо, знімаємо шкірку. І подрібнюємо в пюре. Викладаємо потроху в кожен горщик. Зверху - роздавлений часник. Закриваємо кришками, і відправимо в розпечену до 200 градусів духовку на півтори-дві години.
5. Чанахи з баранини в горщиках готові! Смачного!