Чанахи з курки в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Що таке чанахи? Все дуже просто - це м'ясо з овочами в соусі, яке є традиційним в грузинській кухні. На Україні готують аналогічне під назвою "печеня" (тільки зі свининою).
Традиційно, чанахи - це блюдо грузинської кухні, яке готують у багатьох країнах. У національне чанахи входить Курдючей жир, який можна замінити або не використовувати. В даному випадку у нас буде куряче філе, але можна взяти і будь-яке інше м'ясо. Навіть на Кавказі іноді готують чанахи з курки в горщиках в домашніх умовах з грудок. Варіантів приготування цієї страви може бути теж декілька: в казані або в горщиках.
- Куряче філе - 1 штука
- Баклажани - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - За смаком
- Сіль і приправи - За смаком
1. Починаємо з нарізки курячого філе. Шматочки слід робити середнього розміру. Після того, як м'ясо буде нарізано, відправляємо його на дно горщика. Також нарізаємо цибулю (дрібно) і відправляємо його на курку зверху.
2. Цибуля можна класти і першим шаром - особливої різниці не буде і смак страви від цього не зміниться.
3. Далі - нарізка картоплі. Шаткуємо його кубиками середнього розміру і викладаємо його в горщик. По бажанню, можна промащувати шари майонезом.
4. Останній шар - баклажани. Їх можна нарізати кубиками або соломкою. Після слід зелень петрушки і часник. Не забуваємо додати сіль, лавровий лист і горошок, третю частину склянки води і найголовніше - томати. Їх слід приготувати так: ошпарити окропом, зняти шкірку і пропустити в блендері. Після цього відправити на сковороду, трохи протушкувати і відправити у вигляді соусу до нашого м'яса в горщик. Відправляємо закриті горщики в духовку на півгодини. Оптимальна температура для запікання - 170 градусів.