Шашлик з баранини по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніше блюдо, який я коли-небудь їла на природі - це шашлик з баранини по-грузинськи. Начебто вже стільки варіантів шашлику перепробувала, але в це м'ясце закохалася з першого укусу.
Мабуть, скільки чоловіків (все-таки шашлик це чоловіча справа), стільки і рецептів шашлику, адже кожен готує його по-своєму і додає якісь особливі інгредієнти. Я, як і багато хто з вас, перепробувала їх достатню кількість, щоб зупиниться на якомусь одному варіанті, і сьогодні я розповім вам, як приготувати шашлик з баранини по-грузинськи. У ньому все просто ідеально, а поєднання всіх продуктів і спецій настільки вдале, що м'ясо виходить неймовірно соковите і смачне. Якщо чесно, описати цей смак словами просто неможливо, тому зараз я просто розповім вам, як зробити шашлик з баранини по-грузинськи, а ви його приготуйте самі.
1) Для початку нам, звичайно ж, потрібно промити баранину і витерти її насухо. Потім ми нарізаємо м'ясо на злегка довгасті шматочки і відбиваємо їх так, що в результаті у нас вийшли кубики.
2) Після цього перекладаємо баранину в миску або каструлю, додаємо до неї цибулю, нарізаний півкільцями, подрібнений часник і спеції за смаком. Збризгуємо м'ясо оцтом, перемішуємо все і залишаємо баранину на 3-4 години маринуватися в холодильнику.
3) Коли м'ясо замаринується, ми насаджує його на шпажки приблизно по 5-6 шматочків на кожну. Солимо баранину, посипаємо борошном і відправляємо на мангал.
4) Смажимо шашлик до готовності на розігрітих вугіллі, кожні 15 хвилин перевертаючи м'ясо і поливаючи його жиром.
Ось такий цікавий, на мій погляд, рецептик, обов'язково візьміть його на замітку, розчаровані точно не залишитеся. І приємного апетиту!
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Жир - 150 грам
- Борошно - 15 грам
- Перець мелений червоний - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, перець духмяний мелений)
- Оцет - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Для початку нам, звичайно ж, потрібно промити баранину і витерти її насухо. Потім ми нарізаємо м'ясо на злегка довгасті шматочки і відбиваємо їх так, що в результаті у нас вийшли кубики.
2) Після цього перекладаємо баранину в миску або каструлю, додаємо до неї цибулю, нарізаний півкільцями, подрібнений часник і спеції за смаком. Збризгуємо м'ясо оцтом, перемішуємо все і залишаємо баранину на 3-4 години маринуватися в холодильнику.
3) Коли м'ясо замаринується, ми насаджує його на шпажки приблизно по 5-6 шматочків на кожну. Солимо баранину, посипаємо борошном і відправляємо на мангал.
4) Смажимо шашлик до готовності на розігрітих вугіллі, кожні 15 хвилин перевертаючи м'ясо і поливаючи його жиром.
Ось такий цікавий, на мій погляд, рецептик, обов'язково візьміть його на замітку, розчаровані точно не залишитеся. І приємного апетиту!