Рецепт Шашлик з баранини по-грузинськи фото

Шашлик з баранини по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
М'ясо , Баранина
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На природу , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Найсмачніше блюдо, який я коли-небудь їла на природі - це шашлик з баранини по-грузинськи. Начебто вже стільки варіантів шашлику перепробувала, але в це м'ясце закохалася з першого укусу.

Опис приготування:

Мабуть, скільки чоловіків (все-таки шашлик це чоловіча справа), стільки і рецептів шашлику, адже кожен готує його по-своєму і додає якісь особливі інгредієнти. Я, як і багато хто з вас, перепробувала їх достатню кількість, щоб зупиниться на якомусь одному варіанті, і сьогодні я розповім вам, як приготувати шашлик з баранини по-грузинськи. У ньому все просто ідеально, а поєднання всіх продуктів і спецій настільки вдале, що м'ясо виходить неймовірно соковите і смачне. Якщо чесно, описати цей смак словами просто неможливо, тому зараз я просто розповім вам, як зробити шашлик з баранини по-грузинськи, а ви його приготуйте самі.

1) Для початку нам, звичайно ж, потрібно промити баранину і витерти її насухо. Потім ми нарізаємо м'ясо на злегка довгасті шматочки і відбиваємо їх так, що в результаті у нас вийшли кубики.

2) Після цього перекладаємо баранину в миску або каструлю, додаємо до неї цибулю, нарізаний півкільцями, подрібнений часник і спеції за смаком. Збризгуємо м'ясо оцтом, перемішуємо все і залишаємо баранину на 3-4 години маринуватися в холодильнику.

3) Коли м'ясо замаринується, ми насаджує його на шпажки приблизно по 5-6 шматочків на кожну. Солимо баранину, посипаємо борошном і відправляємо на мангал.

4) Смажимо шашлик до готовності на розігрітих вугіллі, кожні 15 хвилин перевертаючи м'ясо і поливаючи його жиром.

Ось такий цікавий, на мій погляд, рецептик, обов'язково візьміть його на замітку, розчаровані точно не залишитеся. І приємного апетиту!


  • Баранина - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Жир - 150 грам
  • Борошно - 15 грам
  • Перець мелений червоний - 0, 5 чайних ложки
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, перець духмяний мелений)
  • Оцет - За смаком
  • Сіль - За смаком
Мабуть, скільки чоловіків (все-таки шашлик це чоловіча справа), стільки і рецептів шашлику, адже кожен готує його по-своєму і додає якісь особливі інгредієнти. Я, як і багато хто з вас, перепробувала їх достатню кількість, щоб зупиниться на якомусь одному варіанті, і сьогодні я розповім вам, як приготувати шашлик з баранини по-грузинськи. У ньому все просто ідеально, а поєднання всіх продуктів і спецій настільки вдале, що м'ясо виходить неймовірно соковите і смачне. Якщо чесно, описати цей смак словами просто неможливо, тому зараз я просто розповім вам, як зробити шашлик з баранини по-грузинськи, а ви його приготуйте самі.

1) Для початку нам, звичайно ж, потрібно промити баранину і витерти її насухо. Потім ми нарізаємо м'ясо на злегка довгасті шматочки і відбиваємо їх так, що в результаті у нас вийшли кубики.

2) Після цього перекладаємо баранину в миску або каструлю, додаємо до неї цибулю, нарізаний півкільцями, подрібнений часник і спеції за смаком. Збризгуємо м'ясо оцтом, перемішуємо все і залишаємо баранину на 3-4 години маринуватися в холодильнику.

3) Коли м'ясо замаринується, ми насаджує його на шпажки приблизно по 5-6 шматочків на кожну. Солимо баранину, посипаємо борошном і відправляємо на мангал.

4) Смажимо шашлик до готовності на розігрітих вугіллі, кожні 15 хвилин перевертаючи м'ясо і поливаючи його жиром.

Ось такий цікавий, на мій погляд, рецептик, обов'язково візьміть його на замітку, розчаровані точно не залишитеся. І приємного апетиту!

Схожі рецепти