Шашлик зі свинини по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик зі свинини по-грузинськи - звучить дуже апетитно, чи не так? Ділюся грузинськими секретами приготування шашлику, які допоможуть вам приготувати фантастично соковитий шашличок зі свинини.
Готується шашлик зі свинини по-грузинськи досить легко - головне, щоб інгредієнти були свіжими і якісними. Раджу м'ясо маринувати з вечора, тоді воно вийде більш соковитим, просочені, більш ароматним і апетитним. Отже, покроковий рецепт шашлику по-грузинськи з свинини:
1) Моєму наш шматок м'яса. Просушуємо паперовим рушником.
2) Нарізаємо м'ясо невеликими квадратними шматочками.
3) Шматочки складаємо в зручну глибокий посуд. До м'яса додаємо: базилік, естрада, перець, сіль. Перемішуємо. Потім додаємо кільцями нарізану цибулю і скибочки помідорів.
4) Все добре перемішуємо руками. Накриваємо і прибираємо маринуватися в холодильник на 5 годин, а краще на всю ніч.
5) Після того як м'ясо замаринувалося, ми в окремому посуді змішаємо подрібнений часник, сік половини лимона і трохи перцю.
6) дістаємо м'ясо, даємо йому охолонути до кімнатної температури і нанизуємо на шампури разом з цибулею і помідорами.
7) Шампури ставимо на заздалегідь приготовлений мангал з розжареним вугіллям. Під час приготування шашлику періодично поливаємо його приготовленої сумішшю з лимонного соку, часнику і перцю.
Подаємо готовий шашлик зі свинини по-грузинськи зі свіжими овочами, зеленню, соусом і червоним вином. Смачного! :)
- Свинина - 1 кілограм (шия)
- Цибуля - 100 грам
- Помідори - 100 грам
- Сушений базилік - - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Сушений естрагон - - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - - За смаком
1) Моєму наш шматок м'яса. Просушуємо паперовим рушником.
2) Нарізаємо м'ясо невеликими квадратними шматочками.
3) Шматочки складаємо в зручну глибокий посуд. До м'яса додаємо: базилік, естрада, перець, сіль. Перемішуємо. Потім додаємо кільцями нарізану цибулю і скибочки помідорів.
4) Все добре перемішуємо руками. Накриваємо і прибираємо маринуватися в холодильник на 5 годин, а краще на всю ніч.
5) Після того як м'ясо замаринувалося, ми в окремому посуді змішаємо подрібнений часник, сік половини лимона і трохи перцю.
6) дістаємо м'ясо, даємо йому охолонути до кімнатної температури і нанизуємо на шампури разом з цибулею і помідорами.
7) Шампури ставимо на заздалегідь приготовлений мангал з розжареним вугіллям. Під час приготування шашлику періодично поливаємо його приготовленої сумішшю з лимонного соку, часнику і перцю.
Подаємо готовий шашлик зі свинини по-грузинськи зі свіжими овочами, зеленню, соусом і червоним вином. Смачного! :)