Чанахи в каструлі
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і смачне, ароматне блюдо родом з Грузії. Варіантів його приготування дуже багато, готують чанахи і в казані, і в горщиках в духовці. А ми приготуємо його в каструлі, буде не менш смачно!
Вам захотілося приготувати це смачне грузинське блюдо, але у вас немає ні казана, ні глиняних горщиків? Не біда, з цього простого і доступного рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати чанахи в каструлі. Смак у страви буде не менш насичений, повірте!
- Баранина - 1, 5 кілограма (м'якоть або ребра з м'ясом)
- Курдючне сало - 100 грам
- Баклажани - 3-4 штук (невеликих)
- Перець болгарський - 3-4 штук
- Помідори - 5-6 штук
- Картопля - 6-8 штук
- Цибуля - 500 грам
- Зелень кінзи - 1 пучок
- Зелень петрушки - 1 пучок
- Базилік - 1 пучок
- Часник - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
Спочатку підготуйте всі продукти.
Нарізаємо маленькими шматочками сало. Якщо його у вас немає, можна замінити рослинним або вершковим маслом.
На дно каструлі викладаємо нарізане курдючне сало.
Поверх нього викладаємо шматки баранини. Чи не нарізайте її занадто дрібно.
Викладаємо нарізані великими шматками баклажани. Посолити і поперчити.
Викладаємо нарізані на 4-6 частин помідори.
Очистимо болгарський перець, нарізаємо теж крупно і викладаємо в каструлю.
Додаємо цибулю. Якщо у вас великі цибулини, розріжте їх, як вам подобається.
Викладемо нарізаний крупно картопля, посолимо, поперчити, а поверх нього кладемо подрібнену зелень.
Порубати часник і додамо в каструлю.
Накриваємо щільно каструлю кришкою і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і готуємо 1 годину або трохи більше. Можна додати з півсклянки білого вина.
Подаємо до столу гарячим і насолоджуємося!