Компот з вишні з кісточками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У літній сезон хочеться заготовити максимально багато смачного і корисного. Один із варіантів, як зробити компот з вишні з кісточками на зиму пропоную вашій увазі.
Приготувати компот з вишні з кісточками на зиму в домашніх умовах дуже просто. Головне умовах - ягода повинна бути свіжою, щільною. Для додаткового смаку в банки можна додавати і інші ягоди або фрукти, а для надто солодкої вишні - лимонну кислоту.
- Вишня - 2-3 склянок
- Цукор - 300 грам
1. Вишню необхідно вимити як слід і ретельно переглянути, видаливши зіпсовані або биті ягоди. Якщо час дозволяє, найкраще залити вишню холодною водою і залишити на 30-40 хвилин.
2. Потім злити воду, ще раз перебрати ягоди і викласти їх в банку. В рецепт приготування компоту з вишні з кісточками на зиму краще використовувати побільше ягід, щоб компот був більш насиченого смаку.
3. Довести до кипіння чисту воду і залити в банку. Накрити кришкою і залишити настоятися близько 15-20 хвилин.
4. Після чого акуратно злити воду з банки в каструлю, яку відправити на вогонь. Після закипання, додати в воду цукор. Він повинен повністю розчинитися, а сироп покипіти трохи на повільному вогні.
5. Відразу з вогню вилити сироп в банку з ягодами і закатати. Перевернути догори дном банку і залишити до повного охолодження. Компот з вишні з кісточками на зиму в домашніх умовах краще прибрати в прохолодне і темне місце.